Εύκαμπτες ηλεκτρονικές συσκευές στο μέλλον;

Εύκαμπτες ηλεκτρονικές συσκευές στο μέλλον;
Σουηδοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι σε μερικά χρόνια θα έχουμε στα χέρια μας τις πρώτες εύκαμπτες ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς κατάφεραν …

να δημιουργήσουν το πρώτο εύκαμπτο μικροτσίπ.

Η πρωτοποριακή αυτή ανακάλυψη, έλαβε μέρος στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Συσκευών Νανοκλίμακας της εταιρίας Lanes, στη Λοζάνη. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα τσιπ από μολυβδαινίτη μπορούν να κατασκευαστούν σε μικρότερη κλίμακα απ’ αυτά από πυρίτιο. Επίσης, καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και είναι πιο ευέλικτα.

Η ευελιξία του μολυβδαινίτη καθιστά τα μικροτσίπ κατάλληλα για τη δημιουργία εύκαμπτων υπολογιστών καθώς και ηλεκτρονικών συσκευών που μπορούν να συνδεθούν με το δέρμα ενός προσώπου, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

«Το πρωτότυπο τσιπ που δημιουργήσαμε φανερώνει ότι οι βασικές δυαδικές πράξεις είναι εφικτές, πράγμα που μας αποδεικνύει ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε ακόμη μεγαλύτερα τσιπ», υπογράμμισε ο Διευθυντής της Lanes, Άντρας Κις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC