Η Apple αφαίρεσε εφαρμογή που καλούσε σε εξέγερση τους Παλαιστινίους

Η Apple αφαίρεσε εφαρμογή που καλούσε σε εξέγερση τους Παλαιστινίους

Η αμερικανική εταιρεία Apple Inc αφαίρεσε από το ηλεκτρονικό της κατάστημα iTunes, έπειτα από αίτημα του Ισραήλ, μία αραβόφωνη εφαρμογή, η οποία καλούσε τους Παλαιστινίους να εξεγερθούν, όπως αναφέρει σήμερα μία ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης.Ο ισραηλινός υπουργός Ενημέρωσης Γιούλι- Γιόελ Έντελσταϊν έστειλε επιστολή στην Apple την Τρίτη με την οποία κατήγγειλε ότι μέσω της εφαρμογής “ThirdIntifada” (τρίτη ιντιφάντα) –μία αναφορά σε μελλοντική εξέγερση των Παλαιστινίων– κοινοποιούνταν πληροφορίες για σχεδιαζόμενες διαμαρτυρίες, κάποιες από τις οποίες βίαιες, εναντίον του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο του Έντελσταϊν χαιρετίζει “την άμεση αντίδραση της Apple” η οποία αφαίρεσε την εφαρμογή και χαρακτήρισε την απόφαση της εταιρείας ως “ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αποτροπή βίαιης υποκίνησης μέσω των νέων μέσων”.

Η εφαρμογή πρόσφερε στους χρήστες ειδήσεις και άρθρα στα αραβικά, τους ενημέρωνε για επερχόμενες διαδηώσεις και περιελάμβανε συνδέσμους σε εθνικιστικά παλαιστινιακά βίντεο και τραγούδια.

Ο Έντελσταϊν δήλωσε ότι οι δημιουργοί της εφαρμογής είχαν ανοίξει πριν τρεις μήνες μία παρόμοια σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μέσω της οποίας καλούσαν σε εξέγερση εναντίον του Ισραήλ με τη χρήση θανατηφόρας βίας.

Ο ισραηλινός υπουργός είχε εκφράσει τα παράπονά του στους υπεύθυνους του Facebook οι οποίοι στη συνέχεια κατέβασαν τη σελίδα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου όπου αναφέρεται η αντίδραση της Apple ο Έντελσταϊν δηλώνει ότι η εταιρεία, όπως και το Facebook, “απέδειξε ότι έχει αξίες που είναι αντίθετες στη βία, την υποκίνηση και τον τρόμο”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC