Η NASA δοκίμασε επικοινωνίες με λέιζερ μεταδίδοντας από το Διάστημα ένα βίντεο με μια γάτα

Η NASA δοκίμασε επικοινωνίες με λέιζερ μεταδίδοντας από το Διάστημα ένα βίντεο με μια γάτα

Από τα βάθη του Διαστήματος μετέδωσε η NASA βίντεο εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας κάνοντας χρήση μιας νέας τεχνολογίας με λέιζερ.

Το βίντεο, διάρκειας 15 δευτερολέπτων, δείχνει μια γάτα με το όνομα Τάτερς να κυνηγάει ένα δείκτη με ακτίνα λέιζερ.

The Video NASA’s Laser Communications Experiment Streamed From Deep Space

Η γάτα ανήκει σε υπάλληλο του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης (JPL) της Nasa στην Καλιφόρνια.

Το βίντεο μεταφορτώθηκε σε διαστημόπλοιο που εκτοξεύτηκε με πύραυλο της SpaceX από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα στις 13 Οκτωβρίου και μεταδόθηκε στις 11 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το BBC, τα πλάνα ταξίδεψαν πάνω από 30 εκατ. χιλιόμετρα ή περίπου 80 φορές την απόσταση Γης-Σελήνης, σε ταχύτητα μεγαλύτερη από τις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Η NASA ελπίζει ότι η τεχνολογία λέιζερ που δοκίμαζε θα βελτιώσει τις επικοινωνίες με πιο απομακρυσμένα μέρη του ηλιακού συστήματος.

Η αμερικανική υπηρεσία διερευνά ποιες τεχνολογίες μπορούν να μεταφέρουν περιεχόμενο από τα βάθη του διαστήματος στη Γη, καθώς οι ραδιοσυχνότητες δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον όγκο δεδομένων που απαιτείται για τη μετάδοση εικόνων και βίντεο υψηλής ποιότητας σε μεγάλες αποστάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC