Καταργείται ένα πολυδιαφημισμένο χαρακτηριστικό των Windows 10

Καταργείται ένα πολυδιαφημισμένο χαρακτηριστικό των Windows 10

Στην κατάργηση της Windows Mixed Reality πλατφόρμας αναμένεται να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η Microsoft, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πιο συγκεκριμένα, η Windows Mixed Reality πλατφόρμα σταματά από τώρα να υποστηρίζεται με ενημερώσεις, ενώ σύντομα θα καταργηθεί εντελώς και η Mixed Reality Portal εφαρμογή, καθώς και όλες οι επεκτάσεις της για το SteamVR. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει προφανώς έντονες ανησυχίες στους χρήστες των Windows Mixed Reality headsets, οι οποίοι δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα αν οι συσκευές τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Ο απότομος τερματισμός της υποστήριξης προκάλεσε απογοήτευση στα social media, με τους χρήστες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την πιθανή απαξίωση των VR/AR headsets τους.

Για την ιστορία, το Windows Mixed Reality ήταν ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά των Windows 10. Η πλατφόρμα είχε κάνει το ντεμπούτο της το 2015 και ήταν η απόπειρα της Microsoft στον αναπτυσσόμενο τομέα της μικτής πραγματικότητας, που περιλαμβάνει τις τεχνολογίες επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR).

Αρχικά η πλατφόρμα ονομαζόταν Windows Holographic, προτού μετονομαστεί το 2017 και είχε προσελκύσει πολλούς developers, φιλοξενώντας από gaming εμπειρίες μέχρι επαγγελματικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά εργαλεία. Παρά τις προοπτικές αυτές και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες AR και VR, το Windows Mixed Reality δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς, αντιμετωπίζοντας σκληρό ανταγωνισμό από καθιερωμένους παίκτες, όπως το Oculus Rift και το HTC Vive.

Προφανώς, η απόφαση της Microsoft να καταργήσει το Windows Mixed Reality εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του κλάδου γενικότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC