Ο πιο οικολογικός ουρανοξύστης

Ο πιο οικολογικός ουρανοξύστης
Με τον σχεδιασμό του να είναι εμπνευσμένος από τη φύση ο ουρανοξύστης, Biotic Arch, θα πρόκειται για έναν «πύργο» …
απόλυτα ενεργειακά αυτόνομο, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παράλληλα να «καταναλώνει» το διοξείδιο του άνθρακα από την γύρω περιοχή, μιας και η τοποθεσία κατασκευής του θα είναι σε έναν βαριά βιομηχανοποιημένο τομέα της Ταϊβάν. 

Αν και ακόμα βρίσκεται υπό σχεδιασμό, θα είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς Eco-Towers, και πιθανότατα ένας από τους πιο «πράσινους». Τον φουτουριστικό ουρανοξύστη βάφτισε με το όνομα Biotic Arch ο αρχιτέκτονας Vincent Callebaut, και όπως είπαμε θα χτιστεί στην γειτονιά της βιομηχανικής περιοχής, Taichung, στην Ταϊβάν.

Ο πύργος θα διαθέτει πολλές προσόψεις και κάθετους κήπους που πρακτικά θα του δίνουν την όψη ενός γιγαντιαίου θάμνου, ενώ τα πάντα θα τροφοδοτούνται ενεργειακά από βιολογικές, ηλιακές και αιολικές πηγές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC