Πιθανή επέλαση του Netflix στην Ευρώπη

Πιθανή επέλαση του Netflix στην Ευρώπη

 

Σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό ψυχαγωγίας Variety, η δημοφιλής υπηρεσία streaming video και ταινιών Netflix πρόκειται να επεκτείνει την παροχή … των υπηρεσιών της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Επικαλώντας πηγές από του ευρωπαϊκούς διανομείς ταινιών, το Variety αναφέρει ότι ο στόχος των εκτελεστικών διευθυντών του Netflix είναι να καταστήσουν την υπηρεσία διαθέσιμη στις δύο παραπάνω χώρες μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2012.

Ίσως η φημολογούμενη κίνηση της διάσημης αμερικάνικης υπηρεσίας να εξηγεί και την αύξηση της τιμής της χρήσης των υπηρεσιών της όσον αφορά τους χρήστες που θέλουν εκτός της παροχής streaming ταινιών, να τους αποστέλλονται οι αντίστοιχοι δίσκοι μέσω αλληλογραφίας. Πολλοί αναλυτές εξέλαβαν αυτή την αύξηση ως μια προσπάθεια του Netflix να εξισορροπήσει τα κόστη του περιεχομένου που διαμοιράζει, δεδομένου ότι σε μία ενδεχόμενη διεθνή επέκτασή του αυτά πρόκειται να αυξηθούν κατακόρυφα.

Όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, το Netflix έχει να αντιμετωπίσει μια αντίστοιχη υπηρεσία που προσφέρεται από το Amazon, την LoveFilm. Στην Ισπανία έχει να αντιμετωπίσει ένα διαφορετικού είδους ανταγωνισμό, αυτόν του μεγάλου ποσοστού που κατέχει η διακίνηση πειρατικού περιεχομένου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC