Πραγματοποιήστε κλήσεις με ένα διαφανές κινητό

Πραγματοποιήστε κλήσεις με ένα διαφανές κινητό

Είναι αλήθεια ότι μερικά από τα όνειρα πολλών δημιουργών και κατασκευαστών ηλεκτρονικών συσκευών είναι η κατασκευή διαφανών gadget.

 

Μέχρι … τώρα αυτό που αποτελούσε εμπόδιο στην κατασκευή εξολοκλήρου διαφανών συσκευών ήταν οι μπαταρίες.

Μία ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, όμως, κατάφερε και τις κατασκεύασε. Κατάφερε και  αντιμετώπισε επιτυχώς τα δύο βασικά προβλήματα που περιόριζαν την διαφανή φύση των μπαταριών, αυτό της επιλογής κατάλληλων πρώτων υλικών, καθώς και εκείνο της ενεργειακής αποθηκευτικής ικανότητά τους. Μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι και το ζητούμενο από τις μπαταρίες, και πόσο μάλλον με τις σημερινές ενεργειακές ανάγκες σε όλη την γκάμα των ηλεκτρονικών μικροσυσκευών.

Για την κατασκευή της χρησιμοποίησαν ένα δίκτυο ηλεκτροδίων ενσωματωμένο σε διάφανη γέλη, το οποίο στο τέλος της διεργασίας πλαστικοποίησαν. Με αυτόν τον τρόπο πέτυχαν την διαφάνεια, αλλά προσέδωσαν και ευλυγισία στην μπαταρία.

Δυστυχώς η αποθηκευόμενη ενέργεια είναι κατά 70% μικρότερη από τις συμβατικές μπαταρίες, ωστόσο η ερευνητική ομάδα, ευελπιστεί ότι σε διάστημα δύο ετών θα έχει καταφέρει να βελτιστοποιήσει την αποθηκευτική τους ικανότητα και να απολαύσουμε από κοντά διάφορα διαφανή gadget.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC