Σε δημοπρασία επιταγή της Apple με την υπογραφή του Steve Jobs – Αναμένεται να πιάσει πάνω από 25.000 δολάρια

Σε δημοπρασία επιταγή της Apple με την υπογραφή του Steve Jobs – Αναμένεται να πιάσει πάνω από 25.000 δολάρια

Αναμνηστικά αντικείμενα του Steve Jobs και των πρώτων ημερών της Apple συνηθίζουν να πιάνουν υψηλά ποσά στις δημοπρασίες. Αυτή τη φορά, μια επιταγή στο RadioShack που υπογράφει ο Jobs θα βγει σε δημοπρασία αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να πιάσει περισσότερα από 25.000 δολάρια.

Η συγκεκριμένη επιταγή προέρχεται από την Apple Computer Company και συμπληρώθηκε από τον Jobs στις 23 Ιουλίου 1976. Εκδόθηκε για 4,01 $ και φέρει την υπογραφή “Steven Jobs”.

Η διεύθυνση στην επιταγή είναι η υπηρεσία απαντήσεων και σημείο παράδοσης αλληλογραφίας που χρησιμοποιούσε ο Steve Jobs ενώ η Apple λειτουργούσε από το γκαράζ των γονιών του.

Μια συναρπαστική επιταγή για έναν από τους μεγαλύτερους άγνωστους ήρωες της αρχικής έκρηξης των υπολογιστών, του RadioShack. Οι μεγαλύτερες τεχνολογικές καινοτομίες του 20ού αιώνα, σε διάφορα ποσοστά, χρωστάνε στο κατάστημα ηλεκτρονικών της Βοστώνης. Ο Steve Wozniak, που πέρασε ώρες περιδιαβαίνοντας τους διαδρόμους του RadioShack ως έφηβος, έκανε οικονομίες για να αγοράσει το πρωτοποριακό τους TRS-80 Micro Computer System, το οποίο χρησιμοποίησε για να φτιάξει το περιβόητο ‘μπλε κουτί’ του, μια παράνομη συσκευή που μπορούσε να κάνει δωρεάν μακρινές τηλεφωνικές κλήσεις. Το ‘μπλε κουτί’ θεμελίωσε την πρώτη επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ του Wozniak και του Jobs, ένα δίδυμο που κατάφερε να φτιάξει και να πουλήσει περίπου 200 από αυτά τα κουτιά για 150 δολάρια το καθένα. Ο Jobs αργότερα είπε στον βιογράφο του ότι αν δεν υπήρχαν τα μπλε κουτιά του Wozniak, ‘δεν θα υπήρχε η Apple’. Με άλλα λόγια, δεν θα υπήρχε η Apple αν δεν υπήρχε το RadioShack.

Όταν γράφτηκε η επιταγή, ο Steve Jobs και ο Steve Wozniak δούλευαν στον υπολογιστή Apple-1. 50 από τα μηχανήματα κατασκευάστηκαν και πουλήθηκαν στο The Byte Shop στο Mountain View της Καλιφόρνια, ενώ κατασκευάστηκαν συνολικά περίπου 200 υπολογιστές Apple-1.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 21 προσφορές για την επιταγή και το σύνολο ανέρχεται σε 22.444 $. Η δημοπρασία λήγει στις 6 Δεκεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC