«Ψηφιακή» 10χρονη έπιασε στα… δίχτυα της 1.000 παιδόφιλους

«Ψηφιακή» 10χρονη έπιασε στα… δίχτυα της 1.000 παιδόφιλους

Μόνο με μία παγίδα θα κατάφερναν να… βάλουν στο χέρι τους ανθρώπους που αναζητούν στο διαδίκτυο ανήλικα θύματα για τα σεξουαλικά τους εγκλήματα. Σαφώς και οι αρχές δεν θα έβαζαν ποτέ ένα πραγματικό παιδί σε τέτοιο κίνδυνο, παίζοντας το ρόλο του δολώματος. Για αυτό τους βοήθησε μία ψηφιακή 10χρονη, η Σουΐτι.

Πρόκειται για πρόγραμμα που είχε αναπτύξει η μη κυβερνητική οργάνωση Terre des Homes. Με τη βοήθεια λοιπόν του ψεύτικου κοριτσιού από τις Φιλιππίνες, την οποία «έριξαν» στα chatroom οι αρχές, η Ιντερπόλ έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της τα στοιχεία 1.000 υπόπτων για παιδοφιλία.

Η Σουΐτι δέχθηκε πληθώρα προσφορών από άνδρες όλων των ηλικιών σε διάφορα φόρουμ. Οι άνδρες πίστευαν ότι συνομιλούσαν με μια ανήλικη Φιλιππινέζα, όμως στην πραγματικότητα επικοινωνούσαν με την ομάδα της ΜΚΟ στο Αμστερνταμ, η οποία κατέγραφε τα πάντα αναζητώντας στοιχεία που θα αποκάλυπταν την ταυτότητά τους.

Μέσα σε δέκα εβδομάδες, πάνω από 20.000 άνδρες ήταν έτοιμοι να πληρώσουν για να δουν την Σουΐτι να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή της. Από αυτούς, οι ακτιβιστές κατάφεραν να βρουν τα στοιχεία των 1.000 και τα παρέδωσαν στην Ιντερπόλ.

Η ΜΚΟ εντόπισε υπόπτους από συνολικά 71 χώρες, κάθε ηλικίας. Μάλιστα οι ερευνητές δεν πρότειναν ποτέ κάτι στους άνδρες που επικοινώνησαν με την Σουΐτι, αλλά περίμεναν τη δική τους πρώτη κίνηση χωρίς πρόκληση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC