Ψηφιακό Κλειδί BMW σε iPhone και Android

Ψηφιακό Κλειδί BMW σε iPhone και Android

Το BMW Group συνεχίζει να οδηγεί την ψηφιοποίηση όσον αφορά την πρόσβαση στα οχήματά του σε συνεργασία με την Apple και την Google. Η κοινή χρήση ενός ψηφιακού κλειδιού BMW σε πλατφόρμες μεταξύ συσκευών iPhone και Android είναι πλέον εφικτή. Στο παρελθόν, τα κλειδιά μπορούσαν να διαμοιράζονται μόνο μέσω του Apple iMessage. Δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείται μία συγκεκριμένη εφαρμογή ή μια προκαθορισμένη μέθοδος μεταβίβασης. Το αντίθετο, τα κλειδιά μπορούν εύκολα να μεταβιβάζονται σε φίλους ή συγγενείς από το wallet χρησιμοποιώντας την εγγενή λειτουργία «share» που είναι γνωστή από πολλές εφαρμογές.

Αυτό σημαίνει ότι η κοινοχρησία ενός ψηφιακού κλειδιού BMW έχει πλέον την απλή μορφή αποστολής ενός συνδέσμου. Το κλειδί μπορεί να αποστέλλεται μέσω e-mail, SMS ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων, π.χ. WhatsApp. Ο παραλήπτης δεν απαιτείται να διαθέτει κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή, ούτε το γνωστό BMW ID. Για την προσθήκη του Ψηφιακού Κλειδιού στο wallet του, απλά κάνει κλικ στον σύνδεσμο. Εάν ο κάτοχος και ο παραλήπτης στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον, το κλειδί μπορεί επίσης να διαμοιραστεί μέσω Apple AirDrop ή Android Nearby Share. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για λόγους ασφαλείας, ενδέχεται να χρειαστεί η εισαγωγή ενός κωδικού ενεργοποίησης στο όχημα, τον οποίο ο αποστολέας θα μπορεί να αποκαλύπτει ιδανικά στον παραλήπτη μέσω διαφορετικού καναλιού. Μόλις ληφθεί ένα ψηφιακό κλειδί σε ένα iPhone, ο παραλήπτης μπορεί να το προσθέσει σε ένα Apple Watch το ίδιο εύκολα.

Αυτή η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για όλα τα νέα οχήματα με BMW Digital Key ή BMW Digital Key Plus. Παλαιότερα, κατάλληλα εξοπλισμένα οχήματα θα μπορούν να κάνουν πλήρη χρήση αυτής της δυνατότητας μόλις το λογισμικό τους ενημερωθεί σε κατάσταση «22-11» ή νεότερη έκδοση μέσω Remote Software Upgrade (Απομακρυσμένη Αναβάθμιση Λογισμικού). Ο διαπλατφορμικός διαμοιρασμός θα είναι αρχικά διαθέσιμος για συμβατές συσκευές iPhone και smartphone της Google, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν μοντέλα της Samsung.

Αυτή η τελευταία αναβάθμιση αποτελεί το αποτέλεσμα μιας στενής συνεργασίας μεταξύ της BMW και των συνεργατών της, Apple, Google και Samsung υπό την ομπρέλα του Car Connectivity Consortium (CCC). Αυτό σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο για το Ψηφιακό Κλειδί BMW Digital Key στο δρόμο για την ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ πλατφορμών – και προς τη διασφάλιση της κατάστασης των smartphone ως ψηφιακών κλειδιών οχημάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC