«Αντικατασκοπευτική» λειτουργία για το Safari

70DF8778FD10008BCE18A1AC8F3C52F9

Η τελευταία έκδοση για προγραμματιστές του αναμενόμενου λειτουργικού MAC OS X 10.7 Lion περιλαμβάνει τον γνωστό περιηγητή Safari με ενσωματωμένη τη λειτουργία do-not-track. Η συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει στον περιηγητή να ενημερώνει τους διάφορους ιστότοπους και διαφημιστικά δίκτυα ότι ο χρήστης δεν επιθυμεί να παρακολοθούνται οι κινήσεις του.

Ωστόσο, αυτή η λειτουργία τίθεται σε εφαρμογή μόνο εάν ο διαφημιστής ή ο ιστότοπος ,ανάλογα, συμφωνεί στο να μη παρακολουθεί συγκεκριμένους χρήστες, και προς το παρόν δεν υπάρχει κατάλληλο νομικό πλαίσιο που να τους υποχρεώνει να συμμορφώνονται στις επιθυμίες των χρηστών που χρησιμοποιούν την εν λόγω λειτουργία. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μεγαλύτερα διαφημιστικά δίκτυα κωλυσιεργούν δηλώνοντας ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή αναφορικά με το πώς θα εφαρμοστεί αποτελεσματικά η λειτουργία αυτή.

Με την ενσωμάτωση του do-not-track στο Safari , η Apple προσχωρεί στην κατηγορία, μαζί με τον Microsoft Internet Explorer και τον Mozilla Firefox, των περιηγητών ασφαλούς λειτουργίας . Από την άλλη πλευρά ο Chrome της Google παραμένει ο μόνος ευρείας χρήσης περιηγητής χωρίς κάποιου είδους παρόμοιας προστασίας προεγκατεστημένης. Μολαταύτα, για τους χρήστες του Chrome, υπάρχει ένα δωρεάν «αντικατασκοπευτικό» πρόγραμμα υπό την μορφή επέκτασης, το Keep My Opt-Outs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC