Ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στον πρώτο χρησιμοποιήσιμο κβαντικό υπολογιστή

Ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στον πρώτο χρησιμοποιήσιμο κβαντικό υπολογιστή

Ερευνητές του Πολυτεχνείου του Darmstadt δημιούργησαν έναν κβαντικό υπολογιστή, που αποτελείται από περισσότερα από 1000 atomic qubits. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς τους κβαντικούς υπολογιστές. Οι κβαντικοί επεξεργαστές χρησιμοποιούν συστοιχίες οπτικών tweezers που δημιουργούνται από εστιασμένες ακτίνες λέιζερ.

Μέχρι τώρα, αυτοί οι επεξεργαστές μπορούσαν να χωρέσουν αρκετές εκατοντάδες qubits. Κάθε άτομο αντιπροσωπεύει ένα qubit, τη θεμελιώδη μονάδα της κβαντικής πληροφορίας. Για να σημειωθεί πρόοδος, ο αριθμός των qubits έπρεπε να αυξηθεί. Μια ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Gerhard Birkl στο Darmstadt πέτυχε αυτό το κατόρθωμα.

Οι ερευνητές συνδύασαν οπτικές μεθόδους και προηγμένες τεχνολογίες για να αυξήσουν τον αριθμό των προσβάσιμων qubits. Χρησιμοποίησαν μια νέα μέθοδο που ονομάζεται “qubit supercharging”, η οποία τους επιτρέπει να ξεπεράσουν τους υφιστάμενους περιορισμούς. Σε πολλές εφαρμογές, τα 1000 qubits είναι το όριο στο οποίο μπορεί να αρχίσει να γίνονται ορατά τα οφέλη ενός κβαντικού υπολογιστή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC