Έρχεται η μοτοσικλέτα που δεν πέφτει από την Yamaha (video)

Έρχεται η μοτοσικλέτα που δεν πέφτει από την Yamaha (video)

Η Yamaha προχωρά στο επόμενο βήμα στην ενεργητική ασφάλεια των μοτοσικλετών της παρουσιάζοντας ένα νέο σύστημα που κρατά όρθιο το δίκυκλο χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάτι ο αναβάτης.

Advanced Motorcycle Stabilization Assist System (AMSAS) ονομάζεται το νέο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης σταθεροποίησης δικύκλου που παρουσιάσε η Yamaha σε πρωτότυπη προς το παρόν μορφή.

Η μοτοσικλέτα που δεν πέφτει έρχεται από την Yamaha 2023
Το AMSAS έρχεται ως συνέχεια του πλάνου ασφάλειας που έχει χαράξει η εταιρεία των τριών διαπασών, το οποίο ανακοίνωσε πέρσι. Ένα πλάνο μέσω του οποίου η Yamaha θέλει να κάνει τις μοτοσικλέτες της ακόμη πιο ασφαλείς αλλά και πιο φιλικές στη χρήση άσχετα από το επίπεδο εμπειρίας του αναβάτη τους.

Σύμφωνα με την Yamaha, το AMSAS σταθεροποιεί την μοτοσικλέτα σε πολύ χαμηλές ταχύτητες κίνησης και επιδρά τόσο στο τιμόνι της μοτοσικλέτας όσο και στον κινητήρα της. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες το σύστημα, αν και βρίσκεται ακόμη σε πρωτότυπη μορφή, μπορεί να εφαρμοστεί σε μοντέλα που υπάρχουν ήδη στην παραγωγή αφού δεν χρειάζονται δοκιμές αλλαγές στο πλαίσιό τους.

Ο παραπάνω είναι και ο λόγος που η Yamaha χρησιμοποιεί για την εξέλιξη του συστήματος ένα YZF-R25 παραγωγής, το οποίο ωστόσο έχει εξοπλιστεί και με την IMU μονάδα έξι αξόνων που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες στα κορυφαία μοντέλα τους.

Το νέο προηγμένο σύστημα υποβοηθά τον αναβάτη στις εκκινήσεις αλλά και όταν σταματάει με το δίκυκλό του, σε ταχύτητες από 5 χλμ./ώρα και κάτω. Το σύστημα φέρει ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο τιμόνι και ένα ακόμη στον εμπρός τροχό, τα οποία λειτουργούν ταυτόχρονα σταθεροποιώντας την μοτοσικλέτα.

Με αυτό τον τρόπο η μοτοσικλέτα που φέρει AMSAS μπορεί να κινείται με ταχύτητες βαδίσματος (σε ταχύτητες δηλαδή που ένα δίκυκλο παρουσιάζεται και πιο ασταθές), χωρίς έντονες παρεμβάσεις στο τιμόνι και ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας του αναβάτη. Ο τελευταίος μπορεί έτσι να επικεντρωθεί στην οδήγηση χωρίς να αγχώνεται για την ευστάθεια του δικύκλου του.

To AMSAS βρίσκεται αυτή σε πρώιμο στάδιο δοκιμών και εξέλιξης με την ιαπωνική εταιρεία να μην έχει ανακοινώνει ημερομηνία παραγωγής αλλά και το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα το φέρει στον εξοπλισμό του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC