Έρχεται η LG και η Lenovo – μέσω Cosco – στην Ελλάδα

Έρχεται η LG και η Lenovo – μέσω Cosco – στην Ελλάδα

lg

Τον δρόμο της Hewlett Packard ακολουθούν πλέον και άλλες διεθνείς επιχειρήσεις, καθώς διαβλέπουν μεγάλες ευκαιρίες στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο λιμάνι του Πειραιά. Η βοήθεια που έχει δώσει η κινεζική Cosco στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα συνεχίζεται λοιπόν με αμείωτο ρυθμό και κάπως έτσι η εταιρεία LG από την Κορέα και η Lenovo από την Κίνα ετοιμάζουν “βαλίτσες” για να έλθουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Tην ίδια στιγμή και η εταιρεία Hewlett Packard μελετά επέκταση της συμφωνίας και τη διακίνηση έως και 20% περισσότερων εμπορευμάτων από το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η συμφωνία ανάμεσα στην COSCO, την HP και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει την εγκατάσταση του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της HP για την Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πειραιά. Αρχικά αναμένονταν να δρομολογηθούν δύο συρμοί την εβδομάδα, οι οποίοι θα μεταφέρουν 40 containers ο καθένας, αν και πλέον όλα δείχνουν πως ο σχεδιασμός αυτός αλλάζει επί το καλύτερο. Την ίδια στιγμή όμως που η ΗΡ προχωρά με δυναμικό τρόπο, πληροφορίες μας τονίζουν πως επίκειται και νέα συμφωνία, αυτή τη φορά με την κορεατική εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων LG. Εκπρόσωποι των Κορεατών έχουν ήδη έλθει στην Ελλάδα και, αφού ζήτησαν πληροφορίες αναφορικά με τις δυνατότητες των εδώ υποδομών, φέρονται πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας μιας και τους ενδιαφέρει το κόστος που θα γλιτώνουν κατά τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους μέσω Ελλάδας κι όχι μέσω της δαπανηρής διώρυγας του Σουέζ. Παράλληλα, οι Κορεάτες κρίνουν πως η διακίνηση των εμπορευμάτων τους μέσω των δυτικοευρωπαϊκών λιμένων του βορρά (Ρότερνταμ και Αμβούργο) είναι ακριβότερη κατά 20% με αποτέλεσμα η Ελλάδα να προβάλλει ξεκάθαρα ως μια συμφέρουσα λύση.
Πηγή: protothema

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC