Αντίο στο πορτοφόλι λέει η Google με το Google Wallet

Αντίο στο πορτοφόλι λέει η Google με το Google Wallet

 

Την πίστη της στην τεχνολογία NFC (Near Field Communication) η οποία ενσωματώνεται στα κινητά τηλέφωνα και αναμένεται να αντικαταστήσει τις … πιστωτικές κάρτες κηρύσσει σήμερα η Google σε ειδική εκδήλωση στην οποία παρουσίασε 2 νέες υπηρεσίες για το μέλλον των πληρωμών.

Η πρώτη και πιο σημαντική είναι το Google Wallet η οποία θέλει να αντικαταστήσει το πορτοφόλι σας με το κινητό σας τηλέφωνο φτάνει αυτό να υποστηρίζει την τεχνολογία NFC όπως το Samsung Nexus S και το Samsung Galaxy S II. Η Google πιστεύει ότι μέχρι το 2014, το 50% των smartphones που θα υπάρχουν στην αγορά, θα υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και θα κάνουν τη χρήση της πολύ πιο διαδεδομένη. Ήδη με μετρήσεις της εταιρείας, το 70% του κόσμου που έλεγε όχι στις αγορές μέσω Internet το 1998, πλέον στις μέρες μας δεν έχει κανένα φόβο και προβαίνει σε εκατομμύρια συναλλαγές καθημερινά.

Το Google Wallet θα τρέχει αρχικά σε Android συσκευές και θα υποστηρίζει την εισαγωγή πολλαπλών πιστωτικών καρτών. Επιπλέον η Google δίνει τη δυνατότητα προσθήκης προπληρωμένης πιστωτικής κάρτας την οποία εκδίδει η ίδια και στην οποία εσείς εισάγετε το χρηματικό αντίτιμο που θέλετε κάθε φορά.

Ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας δεν αποκαλύπτεται ποτέ σε οποιαδήποτε επιχείρηση χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία και είναι πολύ πιο ασφαλής από το απλό πορτοφόλι που κουβαλάμε όλοι μαζί μας. Για την ασφάλεια της συναλλαγής υπάρχει αριθμός pin ο οποίος κλειδώνει ξεχωριστά την υπηρεσία στο κινητό τηλέφωνο προκειμένου να έχετε πρόσβαση ενώ ένα ειδικό τσιπ αναλαμβάνει το κλείδωμα από πλευράς hardware. Κατά την συναλλαγή, τα δεδομένα περνάνε πρώτα από τη τράπεζα που ανήκει η πιστωτική κάρτα και στη συνέχεια μέσα από την εταιρεία First Data η οποία ελέγχει την ασφάλεια της αγοράς και δίνει την τελική έγκριση. Όπως αναφέρθηκε, αν η οθόνη του smartphone είναι κλειστή τότε το NFC τσιπ είναι απενεργοποιημένο αποκλείοντας έτσι την ασύρματη πρόσβαση σ’ αυτό.

Το Google Wallet ξεκινά αυτό το καλοκαίρι από το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη ενώ αναμένεται σύντομα να επεκταθεί σε ολόκληρη την Αμερική. Δεν έγινε καμία αναφορά περί επέκτασης της υπηρεσίας εκτός Αμερικής και δή στην Ευρώπη.

Παράλληλα η Google παρουσίασε και μια δεύτερη υπηρεσία, το Google Offers η οποία αναλαμβάνει να εμφανίσει στον χρήστη προσφορές από επιχειρήσεις που υπάρχουν κοντά του, σε διαφημίσεις είτε σε διάφορες επιχειρήσεις που έχουν αποφασίσει να προωθήσουν κάποια από τα προιόντα τους σε ανταγωνιστική τιμή. Μάλιστα κατά τη παρουσίαση έγινε επίδειξη της δυνατότητας δήλωσης ενδιαφέροντός μιας προσφοράς από μία ιστοσελίδα όπου πατώντας την επιλογή [Save to Wallet], η προσφορά πέρασε απευθείας στο smartphone για πληρωμή.

Η Google ξεκινά την υπηρεσία Wallet με αρχικούς συνεργάτες την τράπεζα Citi, τη Mastercard και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας Sprint ενώ προσκαλεί όλες τις τράπεζες και επιχειρήσεις να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μέσα από τα κανάλια υποστήριξης. Μπορείτε να δείτε μια μικρή παρουσίαση της τεχνολογίας NFC είχαμε κάνει τον περασμένο Φεβρουάριο στα πλαίσια της έκθεσης Mobile World Congress.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC