Αποστολές προϊόντων πριν καν την παραγγελία τους σχεδιάζει η Amazon

Αποστολές προϊόντων πριν καν την παραγγελία τους σχεδιάζει η Amazon

Μέχρι τώρα ξέραμε πως απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει ένα κατάστημα, ηλεκτρονικό ή μη, την αποστολή ενός προϊόντος είναι το να προηγηθεί νωρίτερα η παραγγελία του από τον πελάτη. Η Amazon όμως γνωρίζει τόσο καλά τις αγοραστικές μας συνήθειες που σκέφτεται να ανατρέψει ακόμη κι αυτό, ξεκινώντας την αποστολή προϊόντων πριν καν τα αγοράσουμε.

Πιο συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο η εταιρεία κατοχύρωσε πατέντα “αποστολής βάσει προσδοκιών” (anticipatory shipping), που περιγράφει ένα σύστημα που αποστέλλει προϊόντα σε περιοχές όπου περιμένει να έχουν μεγάλη ζήτηση.

Η εφαρμογή της εν λόγω τεχνικής θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τον χρόνο παράδοσης και να αφαιρέσει για τους καταναλωτές έναν ακόμη λόγο να επισκεφτούν κάποιο τοπικό κατάστημα. Στο έγγραφο της πατέντας η Amazon εξηγεί χαρακτηριστικά ότι οι καθυστερήσεις μεταξύ της παραγγελίας και της παράδοσης μπορεί να αποθαρρύνουν τους πελάτες από το να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές αγορές.

Ο μηχανισμός που προτείνεται στην πατέντα θα βασίζει την εκτίμηση για τη ζήτηση ενός προϊόντος σε προηγούμενες παραγγελίες των χρηστών αλλά και σε άλλες παραμέτρους όπως αναζητήσεις, επιστροφές ή ακόμη και το πόση ώρα ο χρήστης κρατά τον κέρσορα πάνω από ένα προϊόν. Βάσει αυτών, το προϊόν θα μπορούσε να αποστέλλεται πριν καν πραγματοποιηθεί η αγορά, με το πακέτο να “περιμένει” σε κάποιο κοντινό κέντρο διανομής μέχρι να φτάσει η αναμενόμενη παραγγελία.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC