Βρήκαν το τεστ του θανάτου – Λέει αν θα πεθάνει κάποιος τα επόμενα πέντε χρόνια

Βρήκαν το τεστ του θανάτου – Λέει αν θα πεθάνει κάποιος τα επόμενα πέντε χρόνια

pharmacylab

Επιστήμονες αναπτύσσουν με μεγάλη επιτυχία το “τεστ του θανάτου“, δηλαδή μία εξέταση αίματος που προβλέπει αν θα πεθάνουν υγιή άτομα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τις έρευνες τα αποτελέσματα του τεστ χαρακτηρίζονται “φοβερά” και αυτό που επίσης εκπλήσσει του ειδικούς είναι πως από μία απλή εξέταση αίματος μπορεί κάποιος να δει αν είναι πιθανό να πεθάνει, ακόμα και αν δεν είναι άρρωστος τη στιγμή του τεστ.

Οι κλινικές μελέτες έδειξαν ότι βιοδείκτες που βρίσκονται στο σώμα αν μελετηθούν μπορούν να δείξουν μία αδυναμία του οργανισμού. Άτομα των οποίων οι βιοδείκτες είναι εκτός ισορροπίας έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε βάθος πενταετίας.

Όπως αναφέρει ο γιατρός Dr. Johannes Kettunen του ιστιτούτου Molecular Medicine στην Φινλανδία “το τέστ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον σε ανθρώπους που είναι υγιείς, αλλά στην πραγματικότητα έχουν σοβαρές υποκείμενες νόσους και θα τους καθοδηγήσει στην κατάλληλη θεραπεία”.

Το επίπεδο συγκεκριμένων βιοδεικτών δείχνει την προδιάθεση του ασθενούς για κάποια ασθένεια και πιθανά μια θεραπεία. Για παράδειγμα τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης δείχνουν την προδιάθεση για καρδιακές ασθένειες.

Τα τέστ με δείγματα αίματος από 17.000 υγιείς εθελοντές έδειξαν περισσότερους από εκατό διαφορετικούς βιοδείκτες ενώ παρακολουθήθηκαν για πάνω από πέντε χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα 684 άνθρωποι πέθαναν από μια σειρά από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, ενώ οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν παρόμοια επίπεδα τεσσάρων βιοδεικτών.

Πηγή: newmoney.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC