Γιατί το Rust είναι τόσο δημοφιλές;

Γιατί το Rust είναι τόσο δημοφιλές;
Το Rust είναι ένα παράξενο παιχνίδι. Τα old-school γραφικά, το απίστευτα βαθύ gameplay, οι ασαφείς διαδικτυακοί μηχανισμοί και η τιμωρητική καμπύλη εκμάθησης θα μπορούσαν γρήγορα να απωθήσουν τους νέους παίκτες. Δηλαδή, αν δεν τους τραβήξουν εντελώς τα old-school γραφικά, το απίστευτα βαθύ gameplay, οι σκοτεινοί online μηχανισμοί και η τιμωρητική καμπύλη εκμάθησης… Ναι, το Rust είναι ένα παράξενο, αντιφατικό παιχνίδι που καλύπτει μια θέση που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί το Rust είναι τόσο δημοφιλές.

Σύντομη ιστορία της σκουριάς

Αφού ανέπτυξε το 2006 το αλλόκοτο εργαλείο δημιουργού Garry’s Mod, το στούντιο Facepunch πέρασε επτά χρόνια αναπτύσσοντας ένα online παιχνίδι επιβίωσης βασισμένο στο Minecraft και το Day Z, πριν το κυκλοφορήσει σε πρώιμη πρόσβαση το 2013. Ενώ πούλησε πάνω από 150.000 αντίτυπα στις δύο πρώτες εβδομάδες, θα χρειαστούν άλλα πέντε χρόνια για να βγει το παιχνίδι από την πρώιμη πρόσβαση. Και άλλα τρία για να κορυφωθεί η δημοτικότητα του παιχνιδιού. Αλλά, τι κορύφωση! Το 2021, το παιχνίδι είχε έσοδα πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα για δύο ημέρες την ίδια εβδομάδα. Αυτό είναι μια indie ιστορία επιτυχίας.

Γιατί το Rust είναι τόσο δημοφιλές;

Από τότε που το Minecraft εμφανίστηκε στη σκηνή το 2009, οι παίκτες και η βιομηχανία παιχνιδιών έχουν ξετρελαθεί με τα παιχνίδια επιβίωσης τύπου sandbox. Και, αφού παίξετε ένα από αυτά, είναι πολύ εύκολο να καταλάβετε το γιατί. Το είδος αυτό παρέχει έδαφος για απίστευτα καθηλωτικό, αναδυόμενο gameplay, όπου οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν.

Το Rust εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός, με μια ανατροπή. Ως ένα παιχνίδι επιβίωσης μόνο για πολλούς παίκτες, που βασίζεται σε μια ανελέητη άγρια φύση, οι αντιδράσεις και τα ένστικτα των παικτών είναι ανεβασμένα στα ύψη. Όχι μόνο πρέπει να συλλέξετε πόρους, να χτίσετε τη βάση σας και να αμυνθείτε από τους εχθρούς NPC, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε και άλλους παίκτες. Και, όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν εμφανίζονται περισσότεροι παίκτες, τα πράγματα τρελαίνονται πολύ γρήγορα.

Το Rust είναι απίστευτα εθιστικό για το gameplay του, αλλά έχει επίσης έναν μοναδικό τρόπο να παραμένει στο μυαλό σας όταν δεν παίζετε το παιχνίδι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βάση σας στον διακομιστή σας υπάρχει ακόμη και όταν έχετε αποσυνδεθεί από τη συσκευή σας. Σωστά, οι παίκτες μπορούν να κάνουν επιδρομή σε μια μη επανδρωμένη βάση ενώ οι ιδιοκτήτες της είναι εκτός σύνδεσης, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα θα ανησυχείτε για το αν η βάση σας είναι εντάξει ενώ βρίσκεστε στη δουλειά.

Αλλά μην ανησυχείτε, αν δεν σας αρέσει η πρόσθετη συγκίνηση του offline raiding, μπορείτε να συμμετάσχετε σε διακομιστές που απαγορεύουν ειδικά αυτή τη συμπεριφορά.

Αν έχετε πέσει θύμα επιδρομέων εκτός σύνδεσης και έχετε χάσει κάποιο από τον πολύτιμο εξοπλισμό σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τον πάρετε πίσω.

Ενώ τα συστήματα του παιχνιδιού μιλούν από μόνα τους, είναι αναμφισβήτητο ότι η αύξηση των streamers που παίζουν Rust είχε τεράστια επίδραση στη δημοτικότητά του. Streamers όπως οι Shroud, xQc, Myth, Pokimane, Disguised Toast και αμέτρητοι άλλοι πρόσθεσαν το Rust στον κατάλογο των streaming τους το 2020/2021, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αύξηση της δημοτικότητας του παιχνιδιού με πολλούς από αυτούς να αγοράζουν λογαριασμούς Rust για να μην κολλήσουν με μια απλή πέτρα στο γυμνό, όπως όλοι οι νεοεισερχόμενοι στο παιχνίδι συνήθως.

Άλλες πλατφόρμες περιεχομένου, όπως το YouTube, έπαιξαν επίσης το ρόλο τους για παρόμοιο λόγο. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργοί περιεχομένου όπως οι Welyn, Frost και άλλοι εισήγαγαν ένα στυλ αφηγηματικού βίντεο για παιχνίδια που δεν απαιτούσε από τους παίκτες να γνωρίζουν, να κατανοούν ή ακόμα και να παίζουν το παιχνίδι για να το απολαύσουν.

Αυτή η μοναδική φόρμουλα θέλει τους δημιουργούς να παίρνουν συναρπαστικές αποδράσεις από το παιχνίδι, να τις αφηγούνται και να τις εξιστορούν με απίστευτο αποτέλεσμα. Σοβαρά, πριν καν μάθω τι είναι το Rust, είχα δει μια χούφτα βίντεο από αυτούς τους δημιουργούς, καθώς είναι τόσο συναρπαστικά, ακόμα και για τους ξένους.

Μπορεί όλοι να έχουμε βαρεθεί να το ακούμε, αλλά η πανδημία επηρέασε σοβαρά τα παιχνίδια που παίζαμε. Όλοι το είδαμε με το Among Us, και το Rust είναι μια παρόμοια περίπτωση. Δεδομένου ότι το Rust επικεντρώνεται στο μακροχρόνιο, συνεργατικό παιχνίδι, είναι σχεδόν το τέλειο παιχνίδι για να παίξετε με φίλους, ενώ έχετε κολλήσει μέσα. Δεν παρέχει μόνο μια πληθώρα διαδικαστικά παραγόμενων κόσμων για εξερεύνηση, αλλά παρέχει την ευκαιρία για σχεδιασμό μεγάλης κλίμακας, ομαδική εργασία και διασκέδαση. Τρία πράγματα που έλειπαν σοβαρά από τους περισσότερους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αρκετά το παρακάμψαμε. Με απλά λόγια, το Rust είναι ένα χαοτικό παιχνίδι. Και οι παίκτες το αγαπούν γι’ αυτό. Είναι το είδος της εμπειρίας όπου πραγματικά δεν ξέρετε τι θα συναντήσετε (ή τι θα συναντήσετε). Αν έχετε συναντήσει ποτέ έναν τυχαίο στις ερημιές του παιχνιδιού, θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Ειδικά αν είχατε και οι δύο τα μικρόφωνά σας ανοιχτά, τα οποία λειτουργούν με όρους εγγύτητας. Το διστακτικό πάρε δώσε του να καταλάβετε αν πρέπει να εμπιστευτείτε αυτόν τον αντίπαλο ή αν πρέπει απλά να τον πυροβολήσετε στο κεφάλι είναι συναρπαστικό, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, και είναι μια αίσθηση που λίγα παιχνίδια καταφέρνουν να αποτυπώσουν τόσο καθαρά όσο το Rust.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC