Ηνωμένο Βασίλειο: Φόβοι πως τα πλάνα ρύθμισης του Facebook διαρρέουν από δημόσιους υπαλλήλους

Ηνωμένο Βασίλειο: Φόβοι πως τα πλάνα ρύθμισης του Facebook διαρρέουν από δημόσιους υπαλλήλους

Το σχέδιο της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για να ρυθμίσει τα social media, διαρρέονται από δημόσιους υπαλλήλους σε πρώην συναδέλφους, οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό της Facebook, φοβούνται στελέχη του Γουέστμινστερ.

Επικρατεί ανησυχία στην Κυβέρνηση καθώς το τελευταίο διάστημα αρκετά υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι παραιτούνται από τις θέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό και προσλαμβάνονται από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες, αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι «The Times».

Η ίδια πηγή αναφέρει πως σε μια πρόσφατη σύσκεψη εργασίας για ζητήματα που αφορούν τις online επιθέσεις υπάλληλος της Facebook, ανέφερε ένα ζήτημα που μόνο ελάχιστοι εργαζόμενοι εντός του κράτους γνώριζαν. «Το πρόβλημα είναι πως οι εργαζόμενοι στο τμήμα που ασχολείται με την ψηφιακή πολιτική, τον πολιτισμό, τα ΜΜΕ και τον αθλητισμό θεωρούν πως το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να δουλέψουν εκεί για τέσσερα χρόνια και μετά να πιάσουν δουλειά στη Facebook», πρόσθεσε στέλεχος της Κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Τα τελευταία χρόνια η ροή από το συγκεκριμένο τμήμα προς τη Facebook είναι αρκετά μεγάλη και μόνο μέσα στο 2021 πήγαν δύο στελέχη. Από την αρχή του 2019, η Facebook έχει… στρατολογήσει δέκα υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονταν σε τμήματα που χάραζαν τη στρατηγική για την καλύτερη ρύθμιση του «γίγαντα» των social media.

Την Πέμπτη (28/10) είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση της Επιτροπής που εξετάζει το νομοσχέδιο για την ασφάλεια του διαδικτύου με εκπροσώπους της Facebook. Την ίδια στιγμή αυξάνεται η πίεση προς την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την αντιπολίτευση να εφαρμόσει σκληρές ποινές κατά των κορυφαίων στελεχών των τεχνολογικών εταιριών και των social media εφαρμογών που αδυνατούν ν’ αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα όπως ο ρατσισμός, το μίσος και η παραπληροφόρηση. Ο θάνατος του βουλευτή Σερ Ντέιβιντ Άμες, αύξησε περαιτέρω την πίεση για τον καλύτερο έλεγχο των social media και του περιεχομένου τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC