Το Facebook θα κάνει «αόρατους» όσους παραβιάζουν τους κανόνες του

Το Facebook θα κάνει «αόρατους» όσους παραβιάζουν τους κανόνες του

Το Facebook έχει δεχθεί σκληρή κριτική για το γεγονός ότι δεν κάνει κάτι για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, κάτι που το ώθησε να πάρει μέτρα για όσους παραβιάζουν τους κανόνες του.

Έτσι, το shadow banning γίνεται πιο επίσημο, με το Facebook να κάνει downrank τα posts που αναρτούν αυτοί που παραβιάζουν τους κανόνες του για να τα βλέπουν όσο το δυνατόν λιγότεροι χρήστες. Συγκεκριμένα, posts σε groups που αναρτώνται από άτομα που έχουν παραβιάσει τους κανόνες του οπουδήποτε στην πλατφόρμα της εταιρίας, ακόμα κι αν έγιναν εκτός group, θα γίνονται downrank. Ο κανόνας ισχύει για κάθε χρήστη που του έχει αφαιρεθεί post τις προηγούμενες 90 ημέρες, ενώ αυτοί που τους έχουν αφαιρεθεί πολλαπλά posts θα έχουν μεγαλύτερη υποβάθμιση της ορατότητας των posts τους.

Επιπλέον η εταιρία εισάγει ένα νέο εργαλείο με το όνομα «Flagged by Facebook», το οποίο επιτρέπει στους διαχειριστές ομάδων να ελέγχουν το περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες πριν αφαιρεθεί από την εταιρία, για να βοηθήσουν τα μέλη της ομάδας να αποφύγουν μία τιμωρία. Οι διαχειριστές μπορούν επίσης να κάνουν ένσταση στο Facebook ή να του ζητήσουν εξήγηση για το λόγο που αποτελεί το εκάστοτε post παραβίαση των κανόνων του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC