Ηχογραφήστε τις συνομιλίες των νυχτερίδων

Ηχογραφήστε τις συνομιλίες των νυχτερίδων

Αν και οι νυχτερίδες είναι δύσκολο να εντοπιστούν μέσα στο σκοτάδι, χάρη στη χρήση ειδικού εξοπλισμού υπερηχητικών μικρόφωνων μαζί …

με μία ειδική εφαρμογή για iPhone. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μέσω αυτών των «νυχτεροδοτηλεφώνων» θα δημιουργηθεί ένα αρκετά ικανοποιητικό δίκτυο ανίχνευσης νυχτερίδων, μιας και οι εθελοντές απαριθμούν τους 700 σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εφαρμογή μπορεί να καταγράψει και να τακτοποιήσει ήχους περισσότερων των 900 ειδών νυχτερίδας.

Οι εθελοντές θα είναι σε θέση να μεταφορτώνουν μετά τα δεδομένα στην ιστοσελίδα της iBat. Εκεί θα ταυτοποιούνται τα είδη και θα μπορούν οι επιστήμονες να συλλέξουν πολύ σημαντικά στοιχεία για το πώς και που κινούνται οι νυχτερίδες στις διάφορες περιοχές.

Η υπεύθυνη του προγράμματος δρ. Kate Jones, εξηγεί πως οι νυχτερίδες είναι σαν το καρδιογράφημα της φύσης. Η παρουσία τους μπορεί να δώσει πληροφορίες για την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος, μιας και οι νυχτερίδες τρέφονται με έντομα και δρουν και ως επικονιαστές πολλών φυτικών ειδών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC