Η Google γιορτάζει την επιτυχία του RCS που φτάνει το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών, λανσάροντας νέες δυνατότητες

Η Google γιορτάζει την επιτυχία του RCS που φτάνει το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών, λανσάροντας νέες δυνατότητες

Η Google ανέβασε την περασμένη Πέμπτη ένα banner που έγραφε “Πάνω από 1 δισεκατομμύριο εξυπηρετήθηκαν” μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων RCS, ανακοινώνοντας ότι περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο ενεργοί χρήστες μηνιαίως, της εφαρμογής Messages για Android, χρησιμοποιούν αυτήν την αναβαθμισμένη επικοινωνία σε σχέση με τα SMS και MMS.

Η επίτευξη αυτού του ορόσημου μπορεί να φαινόταν απίθανο όταν η Google αγωνιζόταν να πείσει τους παρόχους τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ να υποστηρίξουν το RCS. Βέβαια οι περισσότεροι χρήστες Android εξακολουθούν να στέλνουν μηνύματα χωρίς την χρήση της RCS εφαρμογής. Η εφαρμογή Μηνύματα της Google έφτασε το ένα δισεκατομμύριο εγκαταστάσεις τον Μάιο του 2020, ενώ η Google γνωστοποίησε τον Μάιο του 2022, ότι περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια συσκευές Android ήταν ενεργές παγκοσμίως (από τότε δεν έχει ενημερώσει αυτό το νούμερο).

Για να τιμήσει την περίσταση του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών, η Google αποκάλυψε ένα σετ νέων λειτουργιών για τα Messages—καθώς και τις πλατφόρμες Android, Wear OS και Google TV της Google—πολλές από τις οποίες σκοπεύουν να αναβαθμίσουν την εμπειρία σας με την βοήθεια των emoji. Οι νέες δυνατότητες που ανακοινώθηκαν αναφέρονται στην συνέχεια.

Μια λειτουργία “Photomoji” σας επιτρέπει να μετατρέψετε μια φωτογραφία – Το Google photo σας προτείνει να ξεκινήσετε με μια φωτογραφία κατοικίδιου – σε emoji, τα οποία μπορείτε να στείλετε μαζί με τα εκατοντάδες άλλα που είναι ήδη διαθέσιμα για να εκφράσετε τις σκέψεις σας.
Το “Voice Moods” επιτρέπει να στείλετε ένα φωνητικό μήνυμα συνοδευόμενο από μια ποικιλία εννέα διαφορετικών emoji φόντων. (Αν και αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τα voicemail πρέπει να καταργηθούν)
“Screen Effects” ξεκινούν να εμφανίζονται όταν πληκτρολογείτε φράσεις όπως “Σ ‘αγαπώ”, κάτι που θα κάνει την οθόνη της συνομιλίας να γεμίσει με ανάλογα animations όπως αιωρούμενες καρδιές. Η ανάρτηση της Google αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότερες από 15 «προτάσεις» αλλά αφήνει την χαρά της ανακάλυψή τους στους χρήστες.
Τα “Custom Bubbles” σας επιτρέπουν να ζωγραφίζετε ξανά τα “συννεφάκια” που περικλείουν τα μηνύματα και να χρωματίζετε εκ νέου το φόντο τους, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τον διαχωρισμό των συχνών νημάτων.
Τα “Reaction Effects” μοιάζουν με τα “Screen Effects”, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η αντίδραση με ένα tapback emoji θα κάνει το Messages να τοποθετήσει στην συνομιλία σας το emoji που αντιπροσωπεύει την αντίδρασή σας.
Το “Animated Emoji” είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το Messages μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα emoji—για παράδειγμα, μετατρέποντας το emoji της καρδιάς σε μια μεγαλύτερη, κινούμενη ροζ καρδιά.
Τέλος, το “Profiles” σας επιτρέπει να ορίσετε ένα πορτρέτο και ένα όνομα που θα αντιστοιχεί στον αριθμό τηλεφώνου σας και θα εμφανίζεται στις οθόνες των ατόμων που δεν σας έχουν στη λίστα επαφών τους.
Η Google ανακοίνωσε επίσης ένα ξεχωριστό σύνολο λειτουργιών για Android, Wear OS και Google TV.

Η κύρια λειτουργία Android που δεν αφορά τα Messages σε αυτήν τη λίστα επίσης περιλαμβάνει ένα πακέτο emoji, με την ονομασία “Emoji Kitchen” που διατίθενται μέσω της εφαρμογής Gboard Android για χρήση σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων ή αλληλογραφίας.

Το λογισμικό ανάγνωσης οθόνης TalkBack του Android μπορεί επίσης τώρα να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία περιγραφών εικόνων και η λειτουργία Live Captions που πρωτοεμφανίστηκε στο Android 10, θα υποστηρίζει περισσότερες γλώσσες (η ανάρτηση της Google δεν αναφέρει ποιες) και θα σας επιτρέπει να “μιλάτε” κατά τη διάρκεια μιας κλήσης πληκτρολογώντας μια απάντηση που στη συνέχεια θα διαβάζεται δυνατά.

Τέλος, οι χρήστες Android που ανησυχούν για την ασφάλειά τους θα μπορούν να ορίσουν ένα PIN για να επιτρέπεται η χρήση ενός εξωτερικού κλειδιού ασφαλείας με τα τηλέφωνά τους.

Το Wear OS, εν τω μεταξύ, αποκτά περισσότερα στοιχεία ελέγχου που αφορούν συσκευές έξυπνου σπιτιού, όπως συντομεύσεις για την ομαδοποίηση φώτων και με δυνατότητα δημιουργίας σεναρίων για συγκεκριμένες ώρες ή συμβάντα, τη δυνατότητα ρύθμισης της κατάστασης του Google Home με το αν είστε ή όχι σπίτι, τη δυνατότητα ενεργοποίησης του “Βοηθού Google” μέσω του Wear OS, όπως και την δημιουργία συντόμευσης του Assistant At a Glance στα smartwatches.

Το Google TV, με τη σειρά του, λαμβάνει άλλα 10 δωρεάν τηλεοπτικά κανάλια για παρακολούθηση πέρα από τη μεγάλη ποικιλία καναλιών χωρίς χρέωση, τα οποία είναι τώρα διαθέσιμα σε Chromecast και τηλεοράσεις που είναι εγκατεστημένο το λογισμικό της Google.

Η Google θα είναι σε θέση να ανακοινώσει έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό χρηστών RCS κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο, όταν η Apple θα υποστηρίξει το συγκεκριμένο πρότυπο επικοινωνίας στη δική της εφαρμογή Messages για το iOS. Αυτό θα φέρει τελικά την κρυπτογράφηση κατά τη μεταφορά στις συνομιλίες μεταξύ χρηστών Android και iPhone, Να θυμήσουμε εδώ ότι η αποστολή μυνημάτων μεταξύ χρηστών που χρησιμοποιούν Android (RCS) και μεταξύ χρηστών iPhone (iMessage) είναι κρυπτογραφημένη end-to-end, ενώ η αναμεταξύ τους επικοινωνία είναι ήδη αναβαθμισμένη με δυνατοτητες αποδεικτικών ανάγνωσης, πληκτρολόγησης και χρήσης υψηλότερης ανάλυσης εικόνων και βίντεο.

Έκπληξη αποτελεί ότι η Google από την πλευρά της δεν έχει αναβαθμίσει ακόμα την εφαρμογή Google Voice με την υπηρεσία RCS, παραμένοντας στο πρότυπο επικοινωνίας SMS. Ο ίδιος ο Jan Jedrzejowicz, επικεφαλής του τμήματος Messages, σε δηλώσεις του τον Οκτώβριο του 2022 παραδέχτηκε ότι όλες οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούν το πρότυπο SMS, ακόμα και το Google Voice, θα πρέπει επιτέλους να υιοθετήσουν το πρότυπο επικοινωνίας RCS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC