Ιστορική πρωτιά για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος η ζωντανή εικόνα από τον Άρη

Ιστορική πρωτιά για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος η ζωντανή εικόνα από τον Άρη

Εικόνα από τον πλανήτη Άρη μετέδωσε την Παρασκευή ζωντανά, για πρώτη φορά, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) χάρη στον δορυφόρο Mars Express.

First livestream from the Red Planet

Η εκδήλωση έγινε για τα 20 χρόνια της διαστημικής συσκευής που χαρτογραφεί την επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη» σε τρεις διαστάσεις. Αρχικά είχε υπολογιστεί ότι θα λειτουργούσε μόλις δύο χρόνια..

H ESA έδινε στη δημοσιότητα μια εικόνα περίπου κάθε 50 δευτερόλεπτα.

Το οπτικό υλικό ήταν διαθέσιμο στον λογαριασμό της ESA στο Twitter και στο hashtag #MarsLIVE.

Συνήθως οι φωτογραφίες από τις συσκευές που είναι σε τροχιά στον Άρη ή στην επιφάνειά του αποθηκεύονται και στέλνονται σε «πακέτο» στη Γη σε τακτά διαστήματα.

Λόγω της απόστασης από τη Γη στον Άρη, η εικόνα χρειάζεται 13-22 λεπτά για να φτάσει στη Γη, ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκονται οι δύο πλανήτες στην τροχιά τους γύρω από τον Ήλιο. Οι εικόνες του Mars Express χρειάαστηκαν 17 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC