Μήνυση της Google σε αμερικανικό Υπουργείο

google-logo-me-megethintiko-fako

Αγωγή άσκησε ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου Google, κατά του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, κατηγορώντας το πώς παράνομα ευνόησε την Microsoft σε διαγωνισμό προσφορών για παροχή μηνυμάτων και άλλες πληροφοριακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε την Παρασκευή στο αρμόδιο ομοσπονδιακό δικαστήριο «παρά τις προσπάθειες της Google και τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων πως θα διεξήγαγε έναν απολύτως ελεύθερο διαγωνισμό, τελικά, ο διαγωνισμός ήταν «αυθαίρετος» και αντίθετος στις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τη Google, στην δημόσια ανακοίνωση των προδιαγραφών που δημοσιεύθηκε στις 30 Αυγούστου 2010 το υπουργείο τονίζει πως «μετά την εξέταση των κινδύνων και την έρευνα αγοράς που πραγματοποιήσαμε, αποφάνθηκε πως η λύση Microsoft BPOS είναι το μόνο εμπορικό προϊόν που πληροί τις προκαθορισμένες απαιτήσεις μας».

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Google, τα προϊόντα της Microsoft παρουσιάζουν περισσότερες αστοχίες στην ασφάλεια από τα δικά της, μεταξύ των άλλων μειονεκτημάτων τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC