Αίρεται ο περιορισμός του YouTube στην Τουρκία

youtube_0

Η Τουρκία έχει άρει τον περιορισμό της πρόσβασης στο YouTube, ύστερα από δύο χρόνια αποκλεισμού της δημοφιλούς ιστοσελίδας μέσα από τη χώρα της.

Τον Μάρτιο του 2007, με απόφαση δικαστηρίου, το YouTube αποκλείστηκε από την Τουρκία ύστερα από επιθετικά video χρηστών σχετικά με τον Mustafa Kemal Ataturk. Ενώ ο περιορισμός άρθηκε μετά από λίγο καιρό, ακολούθησαν διαδοχικοί αποκλεισμοί που αφορούσαν προσβλητικά video, όπως υποστήριζαν οι Τούρκοι.

Ο τελευταίος αποκλεισμός είχε διάρκεια δύο ετών, από το 2008 μέχρι και πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τουρκικούς ισχυρισμούς, τα προσβλητικά video απομακρύνθηκαν από τους υπεύθυνους του YouTube. Από τη μεριά του, το YouTube αναφέρει ότι δεν έχει διαγραφεί περιεχόμενο από τους διαχειριστές του. Αντιθέτως, έχουν διαγραφεί video που προκάλεσαν τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας στην Τουρκία, μέσα από τον αυτόματο μηχανισμό που ελέγχει για video προστατευμένα από πνευματικό περιεχόμενο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC