Νέες διαρροές σχετικά με τα Windows 8

windows-8

Ύστερα από τις ανεπιβεβαίωτες φήμες που κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι σχετικά με τα Windows 8, νέες διαρροές έρχονται να αποκαλύψουν πιθανον ορισμένα από τα χαρακτηριστικά τους. Συγκεκριμένα, το blog Windows 8 Italia αναφέρει ότι το γραφικό περιβάλλον Aero που χρησιμοποιείται στα Windows 7 και Vista, πρόκειται να αντικατασταθεί από το Wind το οποίο θα διαθέτει 3d χαρακτηριστικά.

Ακόμη, το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft αναμένεται να έχει υψηλές απαιτήσεις συστήματος, όπου τα 170MB μνήμης της κάρτας γραφικών που είναι το ελάχιστο όριο στα Windows 7, είναι απίθανο να καλύψει τις ανάγκες των Windows 8. Για το λόγο αυτό, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει 32bit έκδοση του λειτουργικού, παρά μόνο 64bit. Επίσης φημολογείται ότι τα Windows 8 θα έχουν βελτιωμένη τη λειτουργία της αδρανοποίησης έτσι ώστε να εκτελείται η λειτουργία αυτή γρηγορότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, είτε χρησιμοποιώντας SSD σκληρό δίσκο, είτε όχι.

Ενώ όλα τα παραπάνω φαντάζουν απλά φήμες και πολύ πιθανόν να αποδειχθούν λάθος, έρχονται νέα στοιχεία από την πλευρά της NVIDIA που επαληθεύουν την ύπαρξη του γραφικού περιβάλλοντος Wind. Πιο συγκεκριμένα, στην 265 έκδοση του driver για τις κάρτες γραφικών της σειράς Quatro, αποκαλύπτεται μέσα από τον κώδικα η υποστήριξη Windows 8 και η φιλοσοφία του Wind. Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνονται οι δηλώσεις του Steve Ballmer, ότι ένα μεγάλο βήμα εξέλιξης των Windows 8, μπορεί να γίνει με ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο περιβάλλον.

Όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 8, σύμφωνα με ισχυρισμούς της Microsoft Netherlands, θα είναι μέσα στο 2012, καθώς φαίνεται να συνεχίζεται η πολιτική της εταιρείας να κυκλοφορεί νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος κάθε τρία χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC