Προς αναζήτηση νέου υλικού σασί στρέφονται οι κατασκευαστές Ultrabooks

Προς αναζήτηση νέου υλικού σασί στρέφονται οι κατασκευαστές Ultrabooks

 

Όπως είναι γνωστό η Apple χρησιμοποιεί μεγάλο μερίδιο των εσόδων της εξασφαλίζοντας από άλλες εταιρείες υλικά τα οποία προορίζονται αποκλειστικά … για τα δικά της προϊόντα. Ένα από αυτά είναι το unibody υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του σασί της σειράς Macbook Air. Η ζήτηση της εταιρείας για το συγκεκριμένο αυτό υλικό σύμφωνα με αναφορές, έχει αναγκάσει τελευταία και άλλους κατασκευαστές Ultrabooks να χρησιμοποιήσουν και οι ίδιοι αλουμινένιο unibody υλικό αποκλειστικά για τα premium προϊόντα τους.

Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας του DigiTimes, οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν στραφεί στην αναζήτηση εναλλακτικών υλικών που θα πλαισιώνουν τα προϊόντα τους τα οποία δε θα απευθύνονται όμως στην premium αγορά. Πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί μια υβριδική λύση αλουμινένιου περιβλήματος με πλαστικό στο εσωτερικό του, ενώ τα οικονομικά μοντέλα θα κατασκευάζονται από fiberglass πλαστικό.

Το κόστος για την αγορά unibody σασί κυμαίνεται από $40-80 δολάρια, ενώ το νέο υλικό που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν οι κατασκευαστές Ultrabook δε θα ξεπερνά τα $20-30 δολάρια. Έτσι είναι πολύ πιθανό να κρατηθούνε οι τιμές της συγκεκριμένης κατηγορίας υπολογιστών κάτω από τα $1000 δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC