Σημαντική αύξηση των mobile χρηστών του Facebook.

Σημαντική αύξηση των mobile χρηστών του Facebook.

markΤο διάσημο κοινωνικό δίκτυο του Facebook ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στο μερίδιο χρήσης μέσω κινητών συσκευών, διώχνοντας τα σύννεφα ανησυχίας των επενδυτών του για τις τελευταίες κινήσεις του.

Πριν από την επέκτασή του στις φορητές συσκευές δεν ήταν λίγοι οι επενδυτές του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με το πόσο κερδοφόρα θα ήταν μια τέτοια κίνηση, καθώς ο χώρος της οθόνης είναι ήδη περιορισμένος και η προβολή διαφημίσεων θα τον συρρίκνωνε περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά το Facebook ανακοίνωσε ότι το 30% από το σύνολο του $1.25 δις Ευρώ εσόδων που προέρχεται από τις διαφημίσεις το πρώτο τρίμηνο του 2013, αποτελείται από έσοδα από κινητές συσκευές.Αναφέρεται ότι οι ενεργοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου για το Μάρτιο ανέρχονται στα 665 εκατομμύρια (26% αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι), ενώ στο τελευταίο τρίμηνο ο αριθμός έφτανε τους 618 εκατομμύρια χρήστες,Δημοσιευμένη Εικόνα
“Κάναμε πραγματικά μεγάλη πρόοδο τους πρώτους μήνες του νέου έτους” δηλώνει ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg. Βέβαια οι ολοένα αυξανόμενες δαπάνες στις υποδομές αλλά και το γεγονός ότι πλέον απασχολούνται περισσότεροι εργαζόμενοι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το κόστος αυξήθηκε κατά 60% με τα συνολικά έξοδα για το τελευταίο τρίμηνο να ανέρχονται στο $1.1 δις δολάρια.

Πηγή: bbc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC