Τέλος η Wikipedia από την Ιταλία

Τέλος η Wikipedia από την Ιταλία

 

Τον ιταλικό δικτυακό τόπο της απενεργοποίησε η Wikipedia σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον ενός νόμου του Σίλβιο Μπερουσκόνι, ο … οποίος επιβάλει νέους περιορισμούς σε εφημερίδες και ιστοσελίδες με απώτερο σκοπό να αποφευχθούν οι αστυνομικές υποκλοπές. 

Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια www.wikipedia.it, προειδοποιεί ότι μπορεί να κλείσει οριστικά την σελίδα της εξαιτίας των εν λόγω διατάξεων, οι οποίες αναγκάζουν τις ιστοσελίδες να διορθώνουν το περιεχόμενό τους, όταν αυτό θεωρείται επιζήμιο για την εικόνα του ατόμου που θίγεται, εντός 48 ωρών, από την στιγμή της καταγγελίας.

Η κίνηση της Wikipedia συνέπεσε με τις προγραμματισμένες σήμερα διαδηλώσεις στο κέντρο της Ρώμης, ενάντια σε άλλο νόμο του Μπερλουσκόνι, ο οποίος απαγορεύει στις ιταλικές εφημερίδες να δημοσιεύουν αποσπάσματα αστυνομικών υποκλοπών, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC