Τα γυαλιά της Google είναι επιτέλους εδώ!

Τα γυαλιά της Google είναι επιτέλους εδώ!

Η google έχει αρχίσει την αποστολή των πρώτων της γυαλιών στους προγραμματιστές και έχει δώσει στην δημοσιότητα τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους καθώς και το Android app που θα χρησιμοποιείται για την ρύθμισή τους.

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά, τα Google Glasses θα προσφέρουν αυτονομία μπαταρίας μίας ημέρας με φυσιολογική χρήση, αλλά λειτουργίες όπως το Google Hangout και η εγγραφή βίντεο θα καταναλώνουν την μπαταρία με πιο γρήγορους ρυθμούς. Η Google προτείνει την φόρτιση της συσκευής με το micro USB καλώδιο και τον φορτιστή που περιλαμβάνεται στην συσκευασία.

Η ανάλυση των γυαλιών είναι το αντίστοιχο ενός μόνιτορ 25 ιντσών υψηλής ευκρίνειας σε απόσταση περίπου 2,5 μέτρων, αλλά η Google δεν δίνει παραπάνω λεπτομέρειες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Η συσκευή θα διατίθεται με ενσωματωμένη χωρητικότητα 16GB μνήμης flash από τα οποία τα 12GB θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και θα συγχρονίζονται με το cloud της Google. Όπως και οι άλλες συσκευές android τα γυαλιά θα «δένονται» με τον λογαριασμό σας Google και θα μπορούν να κάνουν άμεση μεταφόρτωση της τοποθεσίας, των φωτογραφιών και βίντεο στον λογαριασμό σας Google+

Η κάμερα λαμβάνει φωτογραφίες στα 5megapixels και βίντεο σε ανάλυση 720p ενώ ο ήχος θα μεταδίδεται μέσω μια ειδικής πατενταρισμένης τεχνολογίας δονήσεων της συσκευής όπου θα μεταφέρει τον ήχο μέσω τον οστών του κεφαλιού του χρήστη.

Από άποψη συνδεσιμότητας θα διαθέτει Wi-Fi 802.11b/g και Bluetooth. Παρόλο που θα υποστηρίζει όλα τα Bluetooth συμβατά τηλέφωνα, το application “MyGlass”, που επιτρέπει τη χρήση GPS και SMS, προς το παρόν θα είναι μόνο διαθέσιμο για κινητά με Android 4.0.3 και νεότερα. Με την ίδια εφαρμογή οι χρήστες θα διαχειρίζονται και θα ρυθμίζουν τη συσκευή τους.

Τα Google Glasses έχουν ρυθμιζόμενη βάση για την μύτη και ανταλλακτικά σε δύο μεγέθη, επίσης έρχονται σε θήκη προστασίας και οι χρήστες όπως είναι λογικό θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή τους με υγρά.

Ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε και στην Ελλάδα μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC