Τα ρομπότ Wave Glide ετοιμάζονται για ρεκόρ Γκίνες

Τα ρομπότ Wave Glide ετοιμάζονται για ρεκόρ Γκίνες
Το περίεργο αυτό ρομπότ της φωτογραφίας είναι «παιδί» της Liquid Robotic, ονομάζεται Wave Glider, και αποστολή του είναι να …
σπάσει το ρεκόρ Γκίνες, για τη μεγαλύτερη απόσταση που θα έχει διανύσει ποτέ ένα αυτόνομο μηχάνημα. 

Ξεκινώντας από το San Francisco Bay, τα Wave Glider θα ταξιδέψουν στις 7 θάλασσες για να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τους ωκεανούς του κόσμου.

Πηγή ενέργειας θα είναι η ίδια η κίνηση του νερού, οπότε τα σκάφη δεν θα διαθέτουν ίχνος, ενώ «χτυπώντας» τα φτερά τους θα ωθούνται για να προχωρήσουν μπροστά δίχως ανάγκη για ανθρώπινη εντολή.

Εξοπλισμένα με διάφορους ηλιακούς αισθητήρες, τα ρομπότ είναι σε θέση να συλλέξουν στοιχεία για τη θέση, τις καιρικές συνθήκες, τη θερμοκρασία, το ύψος κύματος, την βαρομετρική πίεση και πολλά άλλα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Τα 90 κιλών μηχανήματα κοστίζουν μεταξύ 250.000 και 500.000 δολάρια, ανάλογα με το πλήθος των αισθητήρων που ενσωματώνουν, ένα τίμημα μικρό αν αναλογιστούμε ότι θα εξερευνηθεί περισσότερο από το 95% των ωκεανών μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC