Το Twitter μπορεί να προβλέψει τις επόμενες διαδηλώσεις

Το Twitter μπορεί να προβλέψει τις επόμενες διαδηλώσεις

Τα κοινωνικά δίκτυα σε συνδυασμό με λογισμικό ανάλυσης δεδομένων, ικανοποιούν ένα πάθος του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη με τίτλο “Predicitng Crowd Behavior with Big Public Data”, την οποία δημοσίευσε ο ερευνητής του MIT, Nathan Kallus, είναι δυνατή η πρόβλεψη διαδηλώσεων και κοινωνικών αναταραχών με τη βοήθεια του Twitter.

Ο ερευνητής ανάλυσε περισσότερα από 300.000 μηνύματα σε 7 διαφορετικές γλώσσες, τα οποία τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι αναταραχές που έγιναν στην Αίγυπτο το 2013 ήταν προβλέψιμες.

Ωστόσο, η μελέτη του έχει συναντήσει αρκετή αντίδραση, καθώς η πρόβλεψη έγινε αφού οι αναταραχές είχαν συμβεί, οπότε αρκετά από τα δεδομένα των πηγών που αξιοποιήθηκαν αναφέρονταν ήδη σε αυτές. Γενικά, τον τελευταίο καιρό γίνονται αρκετές έρευνες προς διάφορες κατευθύνσεις πρόβλεψης με πηγές δεδομένα κοινωνικών δικτύων.

Πρόσφατα, το Twitter ξεκίνησε και επίσημα ένα πρόγραμμα διάθεσης δεδομένων για ακαδημαϊκή έρευνα. Ωστόσο, η αξιοπιστία των προβλέψεων δεν έχει ακόμα επαληθευτεί επιστημονικά.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC