Πάνω από 100 Έλληνες προγραμματιστές δοκιμάζονται για μια θέση στην Google!

Πάνω από 100 Έλληνες προγραμματιστές δοκιμάζονται για μια θέση στην Google!

Περισσότερα από 100 άτομα θέλησαν να… μετρήσουν τις δυνάμεις τους μέχρι στιγμής στη «δοκιμασία» Google Quizzes, που πραγματοποιεί η Google αποκλειστικά για την Ελλάδα στο πλαίσιο του Developer Days (που διεξάγεται στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης στη ΔΕΘ).

Παρόλο που πρόκειται για μια «εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία», όπως είπε και ο Filip Hracek από την Google, δεν ήταν λίγοι τελικά εκείνοι που τόλμησαν να το κάνουν.

«Αυτός ήταν και ο δικός μας ρόλος ως Κοινότητα προγραμματιστών της Google (GDG Thessaloniki). Να δώσουμε κίνητρο σε όλους τους νέους και γενικότερα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν νέες προοπτικές, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που υπάρχουν και να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και σημαντικά πρόσωπα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Τζίνης, ιδρυτής του GDG Thessaloniki.

Εξάλλου, για όποιον πετύχει ή έστω καταφέρει να «πιάσει» ένα καλό ποσοστό στα συγκεκριμένα κουίζ ανοίγει μια πόρτα που μπορεί να τον οδηγήσει να προσληφθεί από την εταιρεία της Google.

«Το σπουδαίο είναι ότι αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ανέδειξε τον ενθουσιασμό και τη δυναμική που υπάρχει» υπογράμμισε ο κ. Τζίνης.

«Αυτό που είχαμε παρατηρήσει ήταν μια διστακτικότητα τόσο από τη μεριά των προγραμματιστών όσο και από τη μεριά των εταιριών που “φρέναρε” κατά μία έννοια, τη μεταξύ τους επαφή. Γι’ αυτό μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε το Developer Days, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 15 εταιρείες» πρόσθεσε ο κ. Τζίνης.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ήδη μια γερμανική εταιρεία που συμμετείχε στο Developer Days, ζήτησε να έρθει σε επικοινωνία με προγραμματιστές. «Από το feedback που είχαμε, αποφασίσαμε, το επόμενο συνέδριο που θα πραγματοποιήσουμε να είναι πιο εξειδικευμένο και πιο στοχευμένο στο match making. Να συνδέσουμε δηλαδή τις εταιρείες με τα κατάλληλα πρόσωπα» σημείωσε ο κ.Τζίνης.

Σημειώνεται ότι τα Google Quizzes θα ολοκληρωθούν απόψε, στις 21:00 το βράδυ, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC