Φήμες θέλουν την Intel να εγκαταλείπει το MeeGo

Φήμες θέλουν την Intel να εγκαταλείπει το MeeGo

 

Σύμφωνα με την Ταιβανέζικη έκδοση του Digitimes, η Intel πρόκειται να προχωρήσει στην “προσωρινή” διακοπή ανάπτυξης και υποστήριξης του λειτουργικού … συστήματος MeeGo. Αν και η έννοια της προσωρινής διακοπής δεν έχει διευκρινιστεί, σίγουρα πρόκειται για πολύ άσχημα νέα για το μέλλον του.

Με την κίνηση αυτή η Intel θέλει να εστιάσει στην κατασκευή Android και WIndows Phone συσκευών οι οποίες είναι περισσότερο εμπορικές. Η ίδια η εταιρεία δε δέχτηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ φαίνεται διατεθειμένη όπως δήλωσε να συνεχίσει την υποστήριξη του MeeGo ως ένα λειτουργικό σύστημα βασιζόμενο στην κοινότητα. Επίσης φαίνεται ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις πατέντες του όσον αφορά το Γραφικό του Περιβάλλον, όπως επίσης και όλες τι πατέντες που κατοχυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του.

Υπενθυμίζεται ότι η Nokia παρουσίασε στα τέλη Ιουνίου το N9, το πρώτο smartphone που τρέχει το MeeGo. Την ίδια στιγμή έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες αμφιβολίες σχετικά με την υποστήριξη που θα λάβει το λειτουργικό αυτό σύστημα, ύστερα από τη συμφωνία της εταιρείας με τη Microsoft για την παραγωγή Windows Phone κινητών τηλεφώνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC