Είναι tablet; Είναι smartphone; Όχι, είναι το Samsung Galaxy Note! (video)

Είναι tablet; Είναι smartphone; Όχι, είναι το Samsung Galaxy Note! (video)

 

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρότασ … η από τη Samsung είναι το Galaxy Note το οποίο απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες.

Όπως παραδέχεται και η ίδια η εταιρεία, δεν ανήκει ούτε στην κατηγορία των smartphones αλλά ούτε και στον tablets αφού το μέγεθος του με την οθόνη 5.3′ ιντσών είναι κάπου ανάμεσα. Μιας και ο λόγος για την οθόνη, είναι άκρως εντυπωσιακή αφού στηρίζεται στην τεχνολογία Super Amoledκαι έχει ανάλυση 1280×800 που στο συγκεκριμένο μέγεθος δείχνει πολύ όμορφη. Το Galaxy Note στηρίζεται στην Android Gingerbread πλατφόρμα ενώ σε ερώτηση μας αν θα υποστηρίξει την έκδοση Honeycomb, δεν λάβαμε κάποια απάντηση. Πάντως η Samsung έχει ενσωματώσει το δικό της γραφικό περιβάλλον, το TouchWiz UI αλλά η συνεργασία του με το Android δεν είναι ιδανική αφού παρατηρήσαμε σε αρκετές περιπτώσεις μικρές καθυστερήσεις στην απόκριση κατά την πλοήγηση.

Επισυναπτόμενη Εικόνα: P1010367.JPG Επισυναπτόμενη Εικόνα: P1010366.JPG Επισυναπτόμενη Εικόνα: P1010363.JPG

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά εκτός της Super Amoled Plus οθόνης, το Galaxy Note έχει διπλοπύρηνο επεξεργαστή στο 1.4 GHz, δύο κάμερες των 8megapixel κάμερα στο πίσω μέρος με Flash και μια μπροστινό μέρος των 2megapixel ενώ είναι αρκετά λεπτό (9.65χιλιοστά) όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

Ο επαγγελματικός του χαρακτήρας ορίζεται από την υποστήριξη ειδικού stylus που η Samsung το ονομάζει S Pen και για το οποίο η εταιρεία έχει φτιάξει ειδική εφαρμογή έτοιμη να δεχθεί τις σημειώσεις με τον γραφικό χαρακτήρα του χρήστη η ακόμα και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Μάλιστα μελλοντικά η Samsung υπόσχεται περισσότερες εφαρμογές που θα στηρίζονται στο S Pen ενώ η χρήση του επεκτείνεται ακόμα και στην εφαρμογή αποστολής SMS μέσω σύνδεσης με δίκτυα HSPA+, LTE τα οποία και υποστηρίζει. Για την ώρα υπάρχει μια τυπική υποστήριξη αναγνώρισης γραφικού χαρακτήρα ακόμα και για την ελληνική γλώσσα αλλά όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά.

Η Samsung υπόσχεται ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους με τιμή όμως άγνωση μέχρι στιγμής.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC