Φιλανθρωπικός όμιλος βάζει σε τάξη την Wikipedia

wikipedia-cancer

Η Cancer Research UK στρέφει τους ειδικούς της στο διαδίκτυο για να βάλουν σε τάξη την online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Ο φιλανθρωπικός όμιλος δήλωσε πως πολλά άτομα ερευνούν το θέμα του καρκίνου στρέφονται προς την ιστοσελίδα, αλλά υπάρχουν προβλήματα με την ακρίβεια και την σαφήνεια κάποιων από αυτών των σελίδων.

Η Wikipedia από την πλευρά της, δήλωσε ότι ενθαρρύνει τους εμπειρογνώμονες να επεξεργαστούν το site καθώς έχουν πολλά να συνεισφέρουν.

Η ιστοσελίδα της Cancer Research έχει λεπτομερείς σελίδες σχετικά με τον καρκίνο, ωστόσο η χρήση μηχανών αναζήτησης για τους όρους “καρκίνο του στήθους” βγάζει την εν λόγω ιστοσελίδα στην όγδοη θέση στη σελίδα αποτελεσμάτων. Η ιστοσελίδα της Wikipedia έρχεται δεύτερη.

Ο Χένρι Σκοουκροφτ, επιστημονικός υπεύθυνος επικοινωνίας της Cancer Research δήλωσε: «Ήταν στις προθέσεις μας εδώ και καιρό να συμμετέχουμε στην Online συζήτηση σε απευθείας σύνδεση εκτός από την δική μας ιστοσελίδα». και πρόσθεσε «Η Wikipedia είναι σχεδόν πάντα στην κορυφή μιας έρευνας στο διαδίκτυο για τους καρκίνους. Δεν είναι πάντα εύκολο όμως να κατανοήσουν το θέμα και μερικές φορές μπορεί να είναι ανακριβείς ή όχι απολύτως ενημερωμένοι. Θέλουμε να αυξήσουμε την ακρίβεια και την σαφήνεια».
Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργήσει μια νέα εγγραφή για τα χαρακτηριστικά του καρκίνου, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την εξέταση των ανθρωπίνων θηλωμάτων, που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του τραχήλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC