$100,000,000 από την Google σε Ευρωπαϊκά startups!

$100,000,000 από την Google σε Ευρωπαϊκά startups!

Η Google ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου για την υποστήριξη ευρωπαϊκών startups και επιχειρηματιών, υπό την «ομπρέλα» της Google Ventures.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το αρχικό κεφάλαιο του ταμείου θα ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια, με στόχο να χρηματοδοτήσει τις καλύτερες ιδέες από τους καλύτερους Ευρωπαίους επιχειρηματίες.

Ο τεχνολογικός «κολοσσός» ξεκίνησε την Google Ventures στις ΗΠΑ το 2009 και σήμερα έχει χρηματοδοτήσει πάνω από 250 εταιρείες σε τομείς όπως η θεραπεία για τον καρκίνο, η ανίχνευση αυτισμού σε παιδιά και η φθηνή ηλιακή ενέργεια.

«Πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή startup σκηνή έχει τρομερές δυνατότητες. Έχουμε δει καταπληκτικές εταιρείες να δημιουργούνται σε μέρη όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Σκανδιναβία και αλλού στην Ευρώπη. Εταιρείες όπως οι SoundCloud, Spotify, Supercell και πολλές άλλες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητικός εταίρος της Google Ventures, Μπιλλ Μάρις.

Σύμφωνα με το TheNextWeb, ο ευρωπαϊκός βραχίωνας της Google Ventures θα εγκατασταθεί σε γραφείο στο Λονδίνο, το οποίο θα διαχειρίζονται τέσσερεις γενικοί εταίροι. Ωστόσο, το ευρωπαϊκό γραφείο της Google Ventures θα επενδύει σε startups από όλη την ήπειρο και όχι μόνο από την Μεγάλη Βρετανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC