Επέκταση των δικτύων VDSL και 4G του ΟΤΕ σε νέες περιοχές

Επέκταση των δικτύων VDSL και 4G του ΟΤΕ σε νέες περιοχές

Με σημερινό δελτίο τύπου, ο ΟΤΕ ανακοινώνει την επέκταση των δικτύων VDSL και 4G σε περισσότερες πόλεις της Ελλάδος.

Όσον αφορά το δίκτυο VDSL, ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι αυτό είναι διαθέσιμο σε περίπου 1.2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με στόχο η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου να ανέλθει στο 30% μέσα στο 2014.

Μέχρι σήμερα 280 αστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και 2.250 υπαίθριες καμπίνες στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τη Ξάνθη και τις Σέρρες έχουν πρόσβαση στο δίκτυο VDSL, με το Χαλάνδρι και την Ηλιούπολη να προστίθονται από τον περασμένο μήνα. Επιπλέον υπολογίζονται να προστεθούν 1.500 νέες υπαίθριες καμπίνες σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως Κηφισιά, Ν. Κηφισιά, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ηράκλειο, Χολαργός, Καλαμάκι, Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Ωραιόκαστρο, Καλαμαριά και Θέρμη. Παράλληλα, από τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του έτους, 150 νέα αστικά κέντρα εκτός των περιοχών Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα δίνουν ταχύτητες VDSL.

ΟΤΕ_Καλυψη VDSL&4G

Στην ανακοίνωση υπάρχει αναφορά και για το δίκτυο 4G της Cosmote, με το 60% του πληθυσμού της χώρας να έχει ήδη πρόσβαση σ’ αυτό, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει 70% πληθυσμιακή κάλυψη έως το τέλος του έτους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC