23 κενά ασφαλείας έκλεισαν τα τελευταία updates της Microsoft

23 κενά ασφαλείας έκλεισαν τα τελευταία updates της Microsoft

Ιδιαίτερα δραστήρια ήταν η Patch Tuesday του τρέχοντος μήνα. Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα τα νέα security updates, τα οποία κλείνουν 23 κενά ασφαλείας στα Winows, το .NET Framework, το Office αλλά και το Silverlight.

 

Από τα επτά bulletins της εταιρείας, τα τρία έχουν το χαρακτηρισμό Critical, ενώ τα άλλα τέσσερα χαρακτηρίζονται Important (η αμέσως επόμενη διαβάθμιση). Τα περισσότερα κενά ασφαλείας αφορούν “τρύπες” που επιτρέπουν την εκτέλεση απομακρυσμένου κώδικα. Να σημειωθεί ότι κανένα κενό ασφαλείας δε φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα από τους απανταχού επιτήδειους.

 

Έχει, επίσης, ενδιαφέρον το γεγονός ότι ένα από τα προληπτικά updates ενισχύει την άμυνα απέναντι στο Duqu malware, το οποίο φέρεται να είναι μετεξέλιξη του διαβόητου Stuxnet.

 

Τα updates διατίθενται μέσα από τη διαδικασία των Automatic Updates. Αν την έχετε απενεργοποιήσει, θα πρέπει να ψάξετε για νέα patches μέσω των Windows Updates.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC