Κυψέλες κινητής τηλεφωνίας σε αερόστατα

Κυψέλες κινητής τηλεφωνίας σε αερόστατα
 

Μετά τις τεράστιες καταστροφές που δημιούργησε ο σεισμός και το επακόλουθο τσουνάμι στην Ιαπωνία, οι εταιρείες αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα περιορίσουν τις συνέπειες τέτοιων γεγονότων.

Ανάμεσά τους και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι των οποίων οι εγκαταστάσεις είχαν βγει εκτός λειτουργίας για πολύ μεγάλο διάστημα.

Έτσι λοιπόν η Softbank Mobile ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει κυψέλες οι οποίες θα βρίσκονται σε αερόστατα. Τα αερόστατα αυτά θα ίπτανται σε ύψος 100 μέτρων και θα επικοινωνούν ασύρματα με ένα βαν το οποίο θα βρίσκεται ακριβώς από κάτω τους.

Το βαν με τη σειρά του θα συνδέεται με το δίκτυο της εταιρείας μέσω καλωδίου. Αν και δαπανηρή η λύση αυτή έχει οπωσδήποτε αρκετά πλεονεκτήματα. Μένει μόνο να δούμε αν πράγματι θα μπορέσει να εφαρμοστεί ή θα μείνει μόνο στο στάδιο του σχεδιασμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC