60.000 θέσεις εργασίας για τη Βρετανία από τα Big Data

60.000 θέσεις εργασίας για τη Βρετανία από τα Big Data
 

Εξαιρετικά υψηλή αναμένεται να είναι η ανάπτυξη της βιομηχανίας των big data στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο κλάδος πρόκειται να προσθέσει περίπου 60.000 νέες θέσεις εργασίας στην χώρα μέχρι το 2016.

Αντίστοιχο όμως θα είναι και το οικονομικό όφελος για την βρετανική οικονομία καθώς αυτό αναμένεται να φτάσει τα 214 δισεκατομμύρια στερλίνες.

Σύμφωνα με την μελέτη «Data Equity: Unlocking the value of big data» του Cebr (Centre for Economics and Business Research), ήδη ο κλάδος είχε κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 25 δισεκατομμύρια στερλίνες για το 2011 ενώ αναπτύσσεται με ρυθμούς της τάξεως του 34% ετησίως.

Παράλληλα εκτιμάται ότι το βρετανικό δημόσιο θα ωφεληθεί από την επεξεργασία των big data κατά 2 δισεκατομμύρια στερλίνες καθώς θα μπορέσει να περιορίσει τις απάτες σε βάρος του. Ακόμη μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος από την καλύτερη λειτουργία της κρατικής μηχανής αφού αναμένεται να φτάσει τα 3.6 δισεκατομμύρια.

Περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις στο

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC