Nokia: Παρουσίασε το Asha 501

Nokia: Παρουσίασε το Asha 501

Ανακοινώθηκε από τη Nokia σε σχετική εκδήλωση στο Νέο Δελχί το νέο, full-touch και ανθεκτικό, Asha 501, το οποίο καλείται να «αντιπαρατεθεί» με τα οικονομικά Android smartphones του ανταγωνισμού.

To Asha 501 διαθέτει οθόνη TFT 3 ιντσών QVGA ανάλυσης, κάμερα στα 3,2MP, εσωτερική μνήμη στα 128MB επεκτάσιμη μέσω κάρτας μνήμης microSD ως και 32GB (μαζί με τη συσκευή παρέχεται κάρτα μνήμης στα 4GB), υποδοχή micro USB, υποδοχή ακουστικών/TV Out στα 3,5 χιλιοστά, σύνδεση μέσω δικτύων 2G, Bluetooth και Wi-Fi, ενώ θα έρχεται σε single και dual-SIM εκδόσεις (με πολύ εύκολη αλλαγή από την μια SIM στην άλλη, μιας και δεν απαιτείται επανεκκίνηση). Στα υπόλοιπα, ξεχωρίζουν οι μικρές διαστάσεις (99,2x58x12,1 χιλιοστά), το μικρό βάρος στα 98 γραμμάρια (98,2 γραμμάρια η dual-SIM έκδοση) και η μεγάλη αναμονή με 48 ημέρες για την single-SIM έκδοση και 26 ημέρες για την αντίστοιχη dual-SIM. Στη συσκευή θα υπάρχουν προεγκατεστημένα Facebook, Twitter, εφαρμογή instant messaging και το Weather Channel, καθώς επίσης και παιχνίδια από την Gameloft.

Μέσω του Nokia Asha 501 η εταιρία λανσάρει την Asha platform, βασισμένη στο Series 40 και στη συνεργασία της εταιρίας με τη Smarterphone. Διαθέτει πάρα πολλά νέα στοιχεία, τα οποία διακρίνονται κυρίως σε επίπεδα εμπειρίας χρήσης και πρόσβασης στο λειτουργικό. Μεταξύ άλλων βλέπουμε τις κινήσεις «swipe» (χαρακτηριστικό που η εταιρεία ονομάζει Fastlane και αποτελεί μια μέθοδο multitasking) καθώς επίσης, για πρώτη φορά σε Asha συσκευή, ένα και μοναδικό κεντρικό κουμπί χρήσης. Παράλληλα, οι developers θα μπορούν να δημιουργήσουν πιο εύκολα εφαρμογές που αργότερα θα είναι διαθέσιμες για κάθε μελλοντικό Asha, χωρίς όμως να παρέχεται συμβατότητα με παλαιότερα μοντέλα.

Το Asha 501 θα είναι διαθέσιμο σε έξι χρώματα από τον ερχόμενο Ιούνιο σε 90 χώρες, με τιμή στα 99 δολάρια προ φόρων και επιδοτήσεων (75 ευρώ).

Πληροφορίες: εδώ

Πηγή:myphone

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC