Μαθήτρια κατασκευάζει φορτιστή κινητών που θα χρειάζεται μόλις 20’’.

Μαθήτρια κατασκευάζει φορτιστή κινητών που θα χρειάζεται μόλις 20’’.

EeshaΚέρδισε βραβείο $50.000 από την Intel.

Μια μαθήτρια από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ εφηύρε τρόπο πλήρης φόρτισης των κινητών τηλεφώνων μέσα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα.

Η Eesha Khare, 18, από το Saratoga, California, πρόσφατα κέρδισε το ποσό των $50.000 από το ίδρυμα της Intel για νέους επιστήμονες, για τη δημιουργία του πρώτου της φορτιστή.

Η συσκευή χρησιμοποιεί έναν υπερπυκνωτή ο οποίος μπορεί να αποθηκεύσει πολύ μεγάλη ενέργεια σε πολύ μικρό χώρο. Έχει κύκλο ζωής φόρτισης – εκφόρτισης 10.000 επαναλήψεις και μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα κινητό τηλέφωνο μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.

Οι παραδοσιακοί φορτιστές συνήθως χρειάζονται ώρες ολόκληρες για να επιτύχουν πλήρη φόρτιση, και έχουν προσδόκιμο ζωής περίπου 1.000 κύκλους φόρτισης.

Ο υπερπυκνωτής χρησιμοποιείτο μέχρι σήμερα για την τροφοδοσία LED, και βλέπει μελλοντικά την ανακάλυψή της να βρίσκει εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, δήλωσε η Khare.

“Επίσης είναι εύκαμπτος, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε αναδιπλούμενες οθόνες, ρουχισμό και υφάσματα, έχει πολλές εναλλακτικές εφαρμογές και πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές μπαταρίες, πάνω σε αυτό τον τομέα.»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας μαθητής κάνει μια εκπληκτική ανακάλυψη τα τελευταία χρόνια, όλοι θυμόμαστε πέρυσι, τον 15χρονο Jack Andraka. O Jack είχε ανακαλύψει με πρόχειρα υλικά, τεστ για την διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, κάτι που του απέφερε βραβείο $75.000, πάλι από χορηγία της Intel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC