7 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου video στο YouTube

7 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου video στο YouTube

Σαν σήμερα πριν από 7 χρόνια, αναρτήθηκε στο YouTube το πρώτο video με την ονομασία “Me at the Zoo” και διάρκεια 19 δευτερολέπτων.

Από άποψη περιεχομένου δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο (συγκεκριμένα ο Yakov Lapitsky της YouTube διαπιστώνει πόσο μεγάλες προβοσκίδες έχουν οι ελέφαντες), αλλά τεχνολογικά πρόκειται για το video που άνοιξε το δρόμο για το σημερινό φαινόμενο που ονομάζεται YouTube.

Με αφορμή την επέτειο 7 χρόνων από το πρώτο video, σας παρουσιάζουμε μερικά πρόσφατα στατιστικά της δημοφιλούς υπηρεσίας video:

Κάθε λεπτό ανεβαίνουν στο YouTube 60 ώρες video (μία ώρα video το δευτερόλεπτο) Κάθε μήνα παρακολουθούνται περισσότερα από 4 δισ. video. Κάθε μήνα παρακολουθούνται περισσότερες από 3 δισ. ώρες video Τη χρονιά που μας πέρασε το YouTube σημείωσε 1 τρισ. views ή αλλιώς 140 views για κάθε άνθρωπο.

[πηγή mashable]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC