Ακόμα πιο γρήγορο Internet με το πρωτόκολλο SPDY

Ακόμα πιο γρήγορο Internet με το πρωτόκολλο SPDY

Η Google οραματίζεται -όπως όλοι μας- ένα πολύ γρήγορο Internet και στο πλαίσιο αυτό αγκαλιάζει το πρωτόκολλο επικοινωνίας SPDY. Πρόκειται για μια τεχνολογία η οποία είναι ταχύτερη από το γνωστό HTTP που χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια.

 

Η εταιρεία έκανε δοκιμές σε ένα Samsung Galaxy Nexus, το οποίο είχε εγκατεστημένο τον Chrome for Android. Η νέα έκδοση του browser με το πρωτόκολλο SPDY φόρτωσε 77 σελίδες από διάφορα δημοφιλή sites και τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα χωρίς SPDY (απλό HTTP). Το συμπέρασμα είναι ότι το SPDY αυξάνει την ταχύτητα κατά 23% (μέσος όρος).

 

Η ανάπτυξη του SPDY έχει ξεκινήσει από το 2009 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Οι developers έχουν ως στόχο αυτό τον καιρό να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις του SPDY στα δίκτυα 3G και 4G. Το νέο πρωτόκολλο είναι ήδη ενεργό σε κάποιους browsers, μεταξύ άλλων και στον Firefox.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC