Τον ανταγωνιστή του Raspberry Pi ετοιμάζει η Intel

Τον ανταγωνιστή του Raspberry Pi ετοιμάζει η Intel
 

Το όνομα της είναι Next Unit of Computing και πραγματικά αποτελεί ένα εξαιρετικό τεχνολογικό επίτευγμα για την Intel. Πρόκειται για 10×10 εκατοστών η οποία όμως παρά το μικρό της μέγεθος έχει αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Καταρχάς ενσωματώνει την νεότερη γενιά των επεξεργαστών της εταιρείας τους Ivy Bridge. Έχει ενσωματωμένη μονάδα επεξεργασίας γραφικών, εισόδους και εξόδους Thunderbolt, HDMI, USB 3.0, δύο θέσεις μνήμης καθώς και δύο θύρες mini PCI Express. Με το NUC η Intel ανταγωνίζεται το μικροσκοπικό Raspberry Pi για τον τίτλο του πλέον μικροσκοπικού PC.

Η πλακέτα παρουσιάστηκε από την εταιρεία στο Λονδίνο τον Απρίλιο που μας πέρασε και παρά τις εκπληκτικές της δυνατότητες δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

Αν και δεν θα έχει την χαμηλή τιμή του Raspberry Pi, σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή της δεν θα υπερβαίνει τα 100 δολάρια. Το βασικότερο βέβαια είναι ότι η στηρίζεται στην αρχιτεκτονική x86.

Γεγονός που ενδεχομένως να επιτρέψει τη δημιουργία φορητών συσκευών με λειτουργικά συστήματα όπως Windows και Linux αντί για Android και iOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC