Αλλαγές και στο boot menu των Windows 8

Αλλαγές και στο boot menu των Windows 8

Το boot menu των Windows 8 θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Σε αντίθεση, πάντως, με άλλες καινοτομίες των Windows 8, η συγκεκριμένη δεν είναι κάτι που ήθελε η Microsoft, αλλά προέκυψε ως αναγκαία.

 

Ο λόγος είναι ότι τα Windows 8 θα κάνουν boot πολύ γρήγορα, οπότε δε θα υπάρχει επαρκής χρόνος για να πατήσει ο χρήστης ένα πλήκτρο και να μπει στο menu. Ο Chris Clark της Microsoft λέει χαρακτηριστικά: “Όταν ανοίγεις ένα PC με Windows 8, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για πατήματα πλήκτρων όπως το F2 ή το F8, πόσο μάλλον για να εμφανιστεί και να αναγνωστεί το μήνυμα που λέει Press F2 for Setup. Για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες δε θα μπορεί ο χρήστης να διακόψει το boot και να πει στον υπολογιστή να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει συνήθως όταν ανοίγει“.

 

Το νέο boot menu θα εμφανίζεται από μόνο του όταν ο υπολογιστής συναντά κάποιο πρόβλημα στην εκκίνηση. Επίσης, ο χρήστης θα αποκτά πρόσβαση σε αυτό: 1) όταν κάνει restart κρατώντας πατημένο το Shift, 2) μέσα από το Command Prompt και 3) από ένα Advanced Startup στα PC Settings.

 

Σημειωτέον ότι οι πλήρεις δυνατότητες του νέου boot menu θα ξεδιπλώνονται μόνο σε υπολογιστές με UEFI (Unified Extensible Firmware Interface). Σε PCs με το “πατροπαράδοτο” BIOS, το μενού θα έχει λιγότερες επιλογές.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC