Αν θέλετε χρήματα κοιτάξτε προς τον ουρανό – Η NASA προσφέρει 36.000 δολάρια σε «κυνήγι» αστεροειδών

Αν θέλετε χρήματα κοιτάξτε προς τον ουρανό – Η NASA προσφέρει 36.000 δολάρια σε «κυνήγι» αστεροειδών

Ενας πρωτότυπος διαγωνισμός… υπόσχεται 36.000 δολάρια σε όποιον ανακηρυχθεί νικητής, Πρόκειται για τον διαγωνισμό της NASA, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο καιρό, στο πλαίσιο να δοθεί κίνητρο σε ειδικούς προγραμματιστές να βρεθούν τρόποι να εντοπιστούν άμεσα διαστημικοί βράχοι, οι οποίοι έχουν κατεύθυνση προς τη Γη.

Ο διαγωνισμός φέρει το όνομα «Asteroid Data Hunter» και είναι ένα «κυνήγι» αστεροειδών που θα κάνει τον νικητή κατά 36.000 δολάρια πλουσιότερο.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι προγραμματιστές καλούνται να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν αλγόριθμους, προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό αστεροειδών που κατευθύνονται προς τον πλανήτη μας.

Ωστόσο, το εγχείρημα γίνεται πιο δύσκολο, καθώς οι προγραμματιστές καλούνται να «δώσουν» μία απάντηση μέσα στο διάστημα των έξι μηνών.

Αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως παρακολουθείται μόνο το 1% των αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, σύμφωνα με την εταιρεία Planetary Resources, η οποία συνεργάζεται με τη NASA στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC