Ανακοινώθηκαν οι εκδόσεις των Windows 8

Ανακοινώθηκαν οι εκδόσεις των Windows 8

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις εκδόσεις των Windows 8. Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι το νέο λειτουργικό θα έχει μόνο τρεις εκδόσεις, φαίνεται όμως ότι οι εκδόσεις θα είναι περισσότερες και θα κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα Windows 7.

 

Κάποιες εκδόσεις των Windows 7 καταργούνται, ενώ εμφανίζονται κάποιες άλλες που δεν είχαμε ξαναδεί μέχρι σήμερα. Αναλυτικά, οι διαφορές σε σχέση με τις εκδόσεις των Windows 7 είναι οι εξής:

Καταργούνται τα Windows 7 Starter.Τα Windows 7 Home Basic θα υπάρχουν και στα Windows 8 και θα απευθύνονται στις αναδυόμενες αγορές, με ειδικές προεπιλογές στο localization. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή επίσημο όνομα για αυτή την έκδοση.Τα Windows 7 Home Premium γίνονται η βασική έκδοση των Windows 8.Τα Windows 7 Professional θα είναι γνωστά ως Windows 8 Pro.Τα Windows 7 Enterprise εξελίσσονται σε “Windows 8 για εταιρικούς πελάτες με συμφωνίες Software Assurance“.Τα Windows 7 Ultimate καταργούνται και μένει να δούμε τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις χωρίς Software Assurance.

Μπορεί να καταργούνται δύο εκδόσεις των Windows 7, όμως προστίθενται δύο νέες στα Windows 8.

Κάνει ντεμπούτο η έκδοση Windows 8 Pro με ένα “οικονομικό” add-on για το Windows Media Center. Ακούγεται παράδοξο να βγει μια ξεχωριστή έκδοση μόνο και μόνο για ένα add-on, όμως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν: τα Vista Ultimate ήταν ουσιαστικά τα Vista Enterprise με την προσθήκη των Windows Ultimate Extras.Τα Windows RT δε θα τρέχουν τα υπάρχοντα προγράμματα των Windows. Με άλλα λόγια, πρόκειται για την έκδοση του λειτουργικού που θα προεγκαθίσταται σε συστήματα με επεξεργαστή ARM.Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για τα συστήματα με System on Chip (SoC), όπως η πλατφόρμα Clover Trail της Intel. Ίσως αυτό να σημαίνει ότι τα συστήματα αυτά θα καλύπτονται από τις παραπάνω εκδόσεις των Windows.

Τελικά, η απλοποίηση των εκδόσεων δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση…

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC