Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του Ophelia της Dell

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του Ophelia της Dell

OpheliaΔίνει τη δυνατότητα μετατροπής κάθε τηλεόρασης σε Android υπολογιστή

Η Dell είχε παρουσιάσει το σύστημα Ophelia, στην έκθεση CES 2013 τον περασμένο Ιανουάριο και πλέον ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για το πότε θα είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει για τους προγραμματιστές αλλά και το ευρύ κοινό.

Το Ophelia θα είναι διαθέσιμο μέσα στο Μάιο για όσους ασχολούνται με την ανάπτυξη εφαρμογών, ενώ για οι πάροχοι καλωδιακής τηλεόρασης θα είναι σε θέση να το αγοράσουν από τον Ιούλιο. Για τους καταναλωτές, η νέα συσκευή θα είναι διαθέσιμη λίγες ημέρες μετά, μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο.

Μετά την κυκλοφορία της, η μικροσκοπική αυτή συσκευή θα μπορεί να μετατρέψει μία οποιαδήποτε τηλεόραση (HDMI-ready) σε έναν υπολογιστή που θα χρησιμοποιεί σαν λειτουργικό σύστημα το Android.

Φυσικά, το Google Play θα υποστηρίζεται πλήρως, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές που ήδη χρησιμοποιούν μέσω του λογαριασμού τους στην Google.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία φορητή κονσόλα παιχνιδιών (κάτι σαν το Ouya) ή ακόμα και σαν συσκευή οικιακής διασκέδασης, αφού θα υποστηρίζει πλήρως τα Netflix, Hulu, HBO Go και άλλες εφαρμογής αναπαραγωγής βίντεο. Φυσικά, το Ophelia θα διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης τόσο με Bluetooth όσο και με Wi-Fi.

Μάλιστα, σύμφωνα με το PC World, η Dell σκοπεύει να παρουσιάσει το πρότζεκτ σε δύο οθόνες διαφορετικού μεγέθους (19 ιντσών και 55 ιντσών), ώστε να δείξει της ευελιξία του νέου συστήματος.

Πηγή: newsbeast

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC